Incepand din 2025, Amazon le va cere angajatilor sa vina la birou cinci zile pe saptamana

externe

Compania Amazon le va cere angajatilor de la birourile din SUA sa se intoarca la lucru fizic cinci zile pe saptamana incepand cu anul viitor, fata de trei zile acum, potrivit Reuters.

Schimbarea este necesara pentru a „inventa, colabora si fi conectat”, a scris CEO-ul Andy Jassy intr-o scrisoare catre angajati, postata luni pe site-ul companiei. El a spus ca experienta unei saptamani de trei zile „ne-a intarit convingerea cu privire la beneficiile” muncii in birou.

De la pandemie, companiile americane le-au permis multor angajati sa lucreze de acasa, lasand birourile din centrul orasului aproape goale. Cu toate acestea, unele firme de tehnologie incep sa oblige angajatii sa se intoarca la birourile lor doua sau trei zile pe saptamana.

Amazon a adoptat o atitudine mai dura decat multi dintre rivalii sai, deoarece COVID-19 a devenit mai putin o amenintare zilnica. Angajatii au descris pentru Reuters modul in care Amazon le-a cerut sa se prezinte, in unele cazuri, la birouri indepartate sau sa se mute la Seattle pentru a-si pastra locurile de munca, iar unor angajati care nu respectau in mod constant mandatul de trei zile existent li s-a spus sa „demisioneze voluntar” si au fost blocati in sistemele Amazon.

Decizia a fost profund nepopulara in randul unui grup vocal de angajati care au spus ca lucrul de acasa este eficient si economiseste timp si bani pentru naveta. In luna mai a anului trecut, lucratorii de la sediul Amazon din Seattle au organizat o greva pentru a protesta fata de schimbarile aduse politicii climatice a gigantului comertului electronic, a disponibilizarilor si a deciziei de revenire la birou.

De asemenea, Amazon elimina un program anterior care permitea angajatilor sa lucreze de oriunde timp de patru luni pe an.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: