Crestere semnificativa a infractiunilor si contraventiilor la frontierele Romaniei in primele opt luni ale anului

news

infractiuni, frontiera, crestere

In primele opt luni ale acestui an, Politia de Frontiera Romana a constatat aproximativ 27.000 de fapte ilegale la frontiere, o crestere considerabila fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Printre acestea se numara 11.732 de infractiuni si 15.059 de contraventii, savarsite atat de cetateni romani, cat si straini.

Cele mai frecvente incalcari au fost legate de tentativa de trecere ilegala a frontierei, falsul si uzul de fals, precum si incalcarea dreptului de proprietate intelectuala. Bunurile confiscate au avut o valoare totala de peste 293 milioane lei, iar amenzile aplicate au depasit 11.543.000 lei, suma dublandu-se fata de anul trecut.

In aceeasi perioada, 6.813 cetateni straini nu au fost admisi in Romania din cauza neindeplinirii conditiilor legale, cum ar fi depasirea termenului de sedere sau lipsa vizei. Politia de Frontiera a utilizat aplicatia eDAC pentru efectuarea a peste 746.000 de verificari, facilitand colaborarea cu alte structuri interne si internationale in combaterea infractionalitatii transfrontaliere.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: