In caz de razboi nuclear, 5 miliarde de oameni ar muri in primele 72 de ore de la debutul conflictului. Doar Australia si Noua Zeelanda ar scapa relativ neatinse

externe

Kremlin

Din cauza amenintarilor nucleare ale lui Vladimir Putin, teama de un razboi nuclear este in prezent omniprezenta. Dar care sunt sansele de supravietuire in cazul unei escaladari nucleare globale? Se pare ca exista doar doua tari in care cineva ar supravietui unui atac nuclear, potrivit reputatei jurnaliste de investigatii Annie Jacobsen.

Jacobsen, care a petrecut ani de zile studiind efectele unui razboi nuclear, a explicat recent in podcastul „Jurnalul unui CEO” ca exista doar doua tari in lume in care s-ar putea supravietui unui razboi nuclear: Australia si Noua Zeelanda .

Potrivit expertei, citata de news.de, aproximativ cinci miliarde de oameni ar muri in primele 72 de ore ale unui razboi nuclear. Celelalte trei miliarde de persoane ar lupta pentru supravietuire. Lumea ar fi literalmente in flacari, iar fumul gros ar declansa o mini era glaciara care ar face imposibila cultivarea hranei.

„Cea mai mare parte a lumii, in special regiunilee aflate la latitudinile medii, ar fi acoperita cu un strat de gheata. (…) Locuri precum Iowa si Ucraina ar fi acoperite de zapada timp de zece ani”, a declarat Jacobsen. Mai multi oameni ar muri din cauza iernii nucleare si a penuriei de alimente care ar rezulta. La aceasta s-ar adauga otravirea cu radiatii.

In timpul cercetarilor sale, Annie Jacobsen a vorbit, de asemenea, cu profesorul Brian Toon, expert de renume in cercetare climatica si atmosferica.  Toon i-a explicat ca singurele locuri care ar mai putea face agricultura dupa o iarna nucleara ar fi Australia si Noua Zeelanda.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: