Ucraina si Federatia Rusa se vor confrunta cu o criza demografica dupa razboi. Numarul deceselor de ambele parti este urias

externe

rusi, decedati, razboi, Ucraina, numar real, certificate de deces

Ucraina si Rusia se vor confrunta cu o criza demografica pe fondul faptului ca peste un milion de militari au murit sau au fost raniti in timpul ostilitatilor. Nu exista inca un numar exact de civili raniti, relateaza The Wall Street Journal.

Publicatia americana a mentionat ca in timpul razboiului din Ucraina, aproximativ 800.000 de soldati au murit, iar peste 400.000 au fost raniti.

Analistii sustin ca unul dintre scopurile urmarite de Vladimir Putin dupa invazia Ucrainei este reducerea numarului de ucraineni si cresterea propriei populatii prin „absorbtia” teritoriilor ucrainene si schimbarea cetateniei populatiei Ucrainei din acele teritorii.

Demografii au estimat ca peste 10 milioane de oameni au parasit Ucraina in ultimii zece ani, iar acest proces continua, incepand din 2022.

Anterior, Putin a anuntat ca una dintre sarcinile sale prioritare in calitate de sef de stat este rezolvarea crizei demografice din Federatia Rusa. El indeplineste acum aceasta sarcina prin ocuparea teritoriilor straine, inclusiv rapirea copiilor si eliberarea pasapoartelor rusesti ucrainenilor, mentioneaza WSJ.

Totusi, potrivit analistilor WSJ, Putin a calculat gresit si nu s-a asteptat ca Ucraina sa opuna o rezistenta atat de furioasa si ca razboiul sa nu-i aduca rezultatele dorite. In schimb, dupa ce Putin a anuntat mai multe valuri de mobilizare, oamenii au inceput sa paraseasca Rusia in masa. Este de remarcat faptul ca, dupa 2022, aproape 600.000 de tineri care au fost profesionisti in domeniile lor au plecat in strainatate pentru a-si gasi un loc de munca stabil.

„Recensamantul din 2001 din Ucraina a numarat 48 de milioane de locuitori. Potrivit demografilor ucraineni si oficialilor guvernamentali, la inceputul anului 2022, inainte de invazia rusa, acest numar a scazut la 40 de milioane. De la inceputul razboiului, in februarie 2022, potrivit ONU, mai mult de 6 milioane de oameni au parasit Ucraina, iar Rusia a pus mana pe noi terenuri. In aceste conditii populatia totala din teritoriul controlat de Kiev a scazut la 25-27 de milioane de oameni”, potrivit analistilor WSJ.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: