Trump si-a lansat platforma de criptomonede, dar a refuzat sa dea detalii despre ea. In schimb a vorbit despre tentativa de asasinat de duminica

externe

Donald Trump a lansat luni World Liberty Financial, platforma de criptomonede a familiei sale, intr-un interviu transmis in direct pe platforma de socializare X. Candidatul republican la presedintie a oferit putine detalii despre afacere, insa a oferit primele sale comentarii publice cu privire la aparenta tentativa de asasinat de duminica, potrivit The Guardian.

Trump nu a oferit detalii despre World Liberty Financial sau despre cum va functiona aceasta, trecand de la intrebari despre criptomoneda la inteligenta artificiala si apoi alte subiecte, axandu-se pe experienta de duminica.

World Liberty Financial este un serviciu de imprumut folosit pentru a tranzactiona criptomonede fara a se baza pe sistemul bancar global. Bursele percep adesea comisioane pentru retragerile de bitcoin si alte valute.

Alti vorbitori dupa Trump, inclusiv fiul sau cel mare, Don Jr, au vorbit despre adoptarea criptomonedei ca alternativa la ceea ce sustin ca este un sistem bancar impotriva conservatorilor.

Expertii spun insa ca un candidat la presedintie care lanseaza o afacere in mijlocul unei campanii electorale ar putea crea conflicte etice.

„A adopta o atitudine pro-cripto nu este neaparat ingrijoratoare, aspectul ingrijorator este sa o faci in timp ce incepi sa beneficiezi personal de ea”, a declarat Jordan Libowitz, purtatorul de cuvant al grupului guvernamental de supraveghere Citizens for Responsibility and Ethics din Washington.

In perioada petrecuta la Casa Alba, Trump a spus ca „nu este un fan” al criptomonedei. In 2019 el a scris pe Twitter ca „activele cripto nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv comertul cu droguri si alte activitati ilegale”. Cu toate acestea, in timpul campaniei electorale de anul acesta, el si-a schimbat retorica la 180 de grade si a adoptat o viziune favorabila asupra criptomonedelor.

El a anuntat in mai ca va incepe sa accepte donatii in criptomonede pentru campanie, ca parte a unui efort de a construi ceea ce el numeste o „armata cripto” inainte de ziua alegerilor. El a participat la o conferinta bitcoin in Nashville anul acesta, promitand ca va face din SUA „capitala cripto a planetei” si va crea o „rezerva strategica” bitcoin folosind moneda pe care o detine in prezent guvernul.

Hilary Allen, profesor de drept la Universitatea Americana, care a facut cercetari despre criptomonede, a spus ca este sceptica cu privire la schimbarea parerii lui Trump cu privire la criptomonede. „Cred ca este corect sa spun ca aceasta inversare a fost motivata partial de interese financiare”, a spus ea.

Pasionatii de criptomonede au salutat schimbarea, considerand lansarea un semn pozitiv pentru investitori daca Trump ajunge din nou la Casa Alba.

Intre timp, campania vicepresedintelui Kamala Harris nu a oferit propuneri de politica cu privire la modul in care ar reglementa activele digitale.

In efortul de a atrage investitorii cripto, un grup de democrati, inclusiv senatorii de New York, Chuck Schumer si Kirsten Gillibrand, au participat in august la un eveniment online Crypto 4 Harris. Nici Harris, nici membrii staff-ului ei de campanie nu au participat la acest eveniment.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: