Kamala Harris a atins un avans record in sondaje fata de Donald Trump

externe

Kamala Harris, avantaj-record, sondaje, Donald Trump

Kamala Harris si-a marit avansul in sondaje fata de Donald Trump la un nivel record, potrivit celui mai recent sondaj Morning Consult.

Vicepresedintele SUA are in prezent un avans de 6 puncte procentuale in randul alegatorilor probabili, 51% fata de 45% pentru Trump, ceea ce reprezinta dublul avantajului pe care il avea inainte de dezbaterea lor de pe ABC de saptamana trecuta.

Sondajul a aratat, de asemenea, ca Harris are un avans puternic si in randul alegatorilor independenti, 47% dintre acestia declarand ca intentioneaza sa voteze cu ea in noiembrie. 41% au spus acelasi lucru despre Trump, alti 6% fiind indecisi cu privire la decizie, iar alti 6% votand pentru un candidat tert. Se asteapta ca votantii independenti sa fie esentiali pentru castigarea unor state cruciale in alegerile din noiembrie.

Potrivit sondajului, democratii din Congres au redus, de asemenea, avantajele republicanilor in chestiuni-cheie, scazandu-si avansul in materie de imigratie de la 13 puncte la 7 puncte si avansul in materie de securitate nationala de la 8 puncte la doar 3 puncte. Aceste doua probleme, impreuna cu economia, au fost cele mai importante subiecte de discutie pe care campania lui Trump s-a concentrat pana acum in timpul alegerilor.

Potrivit agregatorului de sondaje consultat de Newsweek, Harris mentine un avans de 3 puncte la nivel national in fata lui Trump, in timp ce conduce usor si in Michigan, Wisconsin si Pennsylvania.

Trei sondaje recente au aratat ca Trump are un usor avans in Arizona, in timp ce cele mai recente sondaje au plasat Georgia si Carolina de Nord in situatia de „toss-up”, cu multe rezultate in marja de eroare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: