Politia Romana, acuzata de cenzura si abuz de putere sub conducerea lui Benone Matei – VIDEO

news

Benone Matei, acuzatii, vanatoare de politisti, acuzatii, Cosmin Dorobantu

Politia Romana este acuzata de cenzurarea criticilor la adresa conducerii, fiind suspectata ca, neoficial, IGPR a creat o unitate numita „Politia Internetului”. In timp ce Benone Matei, seful Politiei Romane, vaneaza politistii care posteaza problemele institutiei pe retelele de socializare, criminalitatea, traficul de droguri si agresiunile sexuale au crescut alarmant.

Cosmin Dorobantu, presedintele Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP), acuza Politia Romana ca a cenzurat un videoclip recent postat pe TikTok, care a fost vizionat intr-o singura zi de peste 120.000 de romani si a generat sute de comentarii critice la adresa conducerii. In videoclip, Cosmin Dorobantu si-a exprimat ingrijorarea privind utilizarea abuziva a functiei de catre Benone Matei pentru a cenzura politistii care isi exprima nemultumirile.

Prin dispozitia scrisa nr. 586721//DCI/S2/LA/06.09.2024, Benone Matei obliga conducerile Inspectoratelor Judetene de Politie (IPJ) din tara sa identifice, sa cerceteze si sa sanctioneze politistii care isi exprima opiniile pe retelele de socializare sau prin alte interventii publice. Acest comportament abuziv a ridicat semne de intrebare asupra calitatii conducerii si eficientei Politiei Romane, subliniind problemele de cenzura si vanatoare a propriilor angajati.

Politia Romana se confrunta cu lipsa unor politici eficiente pentru combaterea criminalitatii, eradicarea fenomenului drogurilor si numirea unor sefi de inspectorate pe baza criteriilor politice. In loc sa abuzeze de propriii politisti, Benone Matei ar trebui sa se concentreze pe solutionarea deficitului de personal, imbunatatirea conditiilor de munca si intarirea autoritatii politistilor.

FSANP solicita ministrului afacerilor interne, Catalin Predoiu, sa ia masuri imediate pentru restabilirea democratiei si echilibrului in IGPR, astfel incat cenzura si practicile abuzive ale lui Benone Matei sa fie oprite, iar dispozitia nr. 586721 sa fie considerata una izolata si nejustificata.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: