Un rus a fost condamnat la 5 ani de temnita grea pentru un interviu pe strada in care a acuzat sodatii rusi ca au omorat civili ucraineni la Bucea fara motiv

externe

penitenciar

Unui rus, condamnat anterior pentru criticarea razboiului din Ucraina, in timpul unui interviu stradal, i s-a inasprit pedeapsa marti la cinci ani de munca silnica, relateaza The Moscow Times.

Iuri Kohovets, in varsta de 38 de ani, a acuzat soldatii rusi ca au impuscat civili in suburbia Kievului, Bucea, „fara niciun motiv”, intr-un interviu luat pe strada pe care l-a acordat postului de stiri Radio Liberty, finantat de SUA, in iulie 2022.

El a fost condamnat la cinci ani de munca corectionala in aprilie 2024 pentru raspandirea de „informatii false despre armata rusa”, dar procurorii au facut apel, cerand o pedeapsa mai dura.

„Instanta a decis sa modifice pedeapsa lui Iuri Kohovets si sa-l condamne la cinci ani de inchisoare intr-o colonie penitenciara”, a declarat marti un judecator de la Tribunalul orasului Moscova, citat de agentia de presa de stat TASS.

Rusia a retinut, amendat si inchis mii de oameni pentru ca s-au opus invaziei sale in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: