Ministrul de Externe al Ucrainei: „Rog partenerii nostri din Romania sa analizeze posibilitatea de a dobori dronele si rachetele rusesti in apropiere de spatiul aerian romanesc”

news

Drona

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Andrii Sybiha, a declarat, miercuri, la Bucuresti, ca face apel la partenerii romani sa analizeze posibilitatea de a dobori dronele ruse din apropierea spatiului aerian al tarii noastre.

El a sustinut o conferinta de presa alaturi de omologul sau roman, Luminita Odobescu.

Ministrul de la Kiev a spus ca este „recunoscator” pentru decizia „istorica” a tarii noastre de a dona un sistem Patriot Ucrainei.

„Este foarte importanta, pentru a consolida apararea Ucrainei. Este un scut nu numai pentru Ucraina, cat si pentru Europa. Noi astazi aparam nu numai Ucraina, ci si Europa. Avem cazuri numeroase de incalcare a spatiilor aeriene ale statelor NATO de catre rachetele sau dronele rusesti. De aceea acest sistem, mai ales in preajma iernii, ne va permite sa consolidam capacitatile noastre de aparare. Ne apara infrastructura energetica si dupa cum vedeti acum eforturile Rusiei sunt directionate catre a ne impiedica sa producem energie electrica”, a punctat ministrul, citat de Agerpres.

El a subliniat ca rachetele si dronele ruse „trec sau cad in apropiere de statiile atomo-electrice din Ucraina si pot fi extrem de periculoase”.

„De aceea vreau sa rog partenerii nostri din Romania sa analizeze posibilitatea de a dobori dronele si rachetele rusesti in apropiere de spatiul aerian romanesc”, a completat ministrul ucrainean.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: