PNL a depus un proiect de lege care ii permite lui Klaus Iohannis sa candideze pentru Parlament. PSD nu se opune

politica

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a declarat miercuri ca Partidul National Liberal a inregistrat in procedura legislativa o modificare a legii care prevede ca presedintele in functie, aflat in ultimele trei luni de mandat poate candida ca si independent pe lista unui partid sau unei aliante.

”O lege poate crea premisele ca cineva, daca vrea sa candideze, sa poata candida. Presedintele Romaniei este in situatie in care, in ciuda faptului ca nu are o interdictie de candidatura, nefiind printre persoanele carora Constitutia le interzice dreptul de a candida (…) datorita prevederii constitutionale ca presedintele nu poate fi membrul unui partid politic.

Informatia momentului este ca Partidul National Liberal a inregistrat in procedura legislativa o modificare a legii care prevede ca presedintele in functie, aflat in ultimele trei luni de mandat poate candida ca si independent pe lista unui partid sau unei aliante”, a spus Fenechiu la Digi24, citat de news.ro.

Senatorul PNL a precizat ca este o propunere legislativa care practic ii consacra dreptul presedintelui, care isi incheie mandatul odata cu actualul Parlament, daca doreste, sa isi poata continua cariera politica si rezolva o problema”.

”Daca ma intrebati de ce acum, pentru ca in ultimii 20 de ani alegerile parlamentare nu s-a mai suprapus cu alegerile prezidentiale si noi ne dorim ca presedintele, daca isi doreste, sa candideze”, a mai spus Fenechiu. Senatorul liberal a mai spus ca propunerea legislativa va trece daca coalitia va fi de acord.

”PNL, in momentul de fata nu are o majoritate absoluta in Parlament”, a mai spus Fenechiu, precizand ca ceea ce face PNL este ”un act de justitie”. ”Daca mandatul presedintelui va fi redus la 4 ani de zile, din patru in patru ani ne vom gasi in aceasta situatie”, a completat Daniel Fenechiu.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat, miercuri, la Digi24, ca el este „perfect de acord cu aceasta candidatura a domnului Iohannis” pentru ca seful statului a actionat la Cotroceni timp de 10 ani in favoarea PNL astfel ca acum doar se transparentizeaza relatia acestuia cu liberalii carora le-a fost „mentor”. „Nu vad de ce PSD sa se opuna acestui demers”, a adaugat Zamfir.

Administratia Prezidentiala a venit, marti, cu precizari, in contextul informatiilor vehiculate in spatiul public privind o posibila candidatura a presedintelui Klaus Iohannis pe lista PNL la Senat, in care arata ca seful statului isi va incheia mandatul la termen si nu intentioneaza sa demisioneze din functia de Presedinte.

”Avand in vedere informatiile vehiculate in spatiul public, Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, precizeaza ca isi va incheia mandatul la termen si nu intentioneaza sa demisioneze din functia de Presedinte”, a transmis Administratia Prezidentiala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: