O noua „surpriza” pentru Hezbollah, au explodat si panouri solare si cititoare de amprenta. A doua runda de explozii a inceput cu detonarea a sute de aparate walkie talkie

externe

Amprenta

Atacurile contra membrilor Hezbollah au continuat si miercuri, dupa ce marti mii de militanti au fost raniti de explozia pagerelor. Miercuri au inceput sa explodeze si statiile walkie talkie detinute de membrii Hezbollah, dupa care au explodat si panouri solare de pe locuintele acestora.

UPDATE Ministrul israelian al Apararii, Yoav Gallant, a anuntat inceputul unei „noi faze” a razboiului, cu accent pe frontul de nord impotriva luptatorilor Hezbollah din Liban. Gallant, care s-a adresat miercuri trupelor israeliene, nu a mentionat exploziile de dispozitive din Liban de marti si miercuri.

Dar el a laudat activitatea armatei israeliene si a agentiilor de securitate, mentionand ca „rezultatele sunt foarte impresionante”, a relatat Associated Press. „Centrul de greutate se deplaseaza spre nord. Noi deviem fortele, resursele si energia spre nord”, a declarat Gallant, potrivit Times of Israel.

Mai multe sisteme de energie solara au explodat in casele unor persoane din Liban, potrivit Agentiei Nationale de Stiri din Liban, ranind cel putin o fata in orasul al-Zahrani, in sudul Libanului.

Imagini cu panouri solare explodate, cititoare de amprente digitale si alte dispozitive au circulat pe retelele de socializare.

Agentia Nationala de Stiri din Liban (NNA) a transmis ca trei persoane au fost ucise in regiunea Bekaa din estul tarii dupa explozia unor statii walkie talkie. Mai multe sute de persoane au fost ranite. Informatiile preliminare arata ca au avut loc intre 15 si 20 de explozii in suburbiile din sudul Beirutului si alte 15 pana la 20 de explozii in sudul Libanului.

O sursa din cadrul Hezbollah a confirmat pentru The Guardian ca atacurile au vizat statiile walkie-talkie utilizate de grup.

Noua persoane au fost ucise si cel putin trei sute au fost ranite in urma exploziilor care au vizat statiile de emisie-receptie din Liban miercuri dupa-amiaza, a declarat Ministerul Sanatatii din Liban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: