„Mascatii” din Brasov pleaca sa ajute sinistratii din Galati. Godina: „Vom scoate mobila, namolul si vom face tot ce va fi nevoie. Munca fizica multa”

news

Politistul brasovean Marian Godina a anuntat, miercuri, ca va merge impreuna cu colegii lui de la Serviciul pentru Actiuni Speciale pentru a-i ajuta pe galatenii afectati de inundatii.

„Impreuna cu niste colegi de la Serviciul pentru Actiuni Speciale Brasov, am decis ca vineri sa plecam spre judetul Galati, iar muschii pe care-i folosim la spargerea usilor sa-i punem de data asta la lopata. Vom identifica acolo gospodarii ale unor oameni lipsiti de ajutor (sunt inca multe) si le vom curata bec. Vom scoate mobila, namolul si vom face tot ce va fi nevoie. Munca fizica multa.

Daca vreti sa ajutati, va asteptam alaturi de noi vineri, de la ora 7.00, in parcarea Lidl de la Autogara 3. (Str Harmanului, in Craiter). Vom sta pana sambata seara.

Cautam barbati dornici de munca fizica grea care sa bage cot la cot cu noi. Mare atentie ca noi suntem antrenati si ducem!

Si daca tot mergem pana acolo, nu vrem sa ne ducem cu mainile goale.

E nevoie de alimente neperisabile, detergenti, imbracaminte de toamna-iarna, sosete, papuci, incaltaminte pt copii, lanterne cu baterii, galeti, prosoape, paturi.

Atentie! Hainele sa fie doar haine noi! Din experiente anterioare neplacute, stiu ca multi au adus toate boarfele de nu mai aveau nevoie de ele, uneori rupte si murdare.

Cei care doresc sa vina trebuie sa vina cu masini proprii, de preferat SUV-uri.

Pentru cei care vor sa doneze bani, voi lasa conturile mele, cu rugamintea sa faceti mentiunea DONATIE. Din banii adunati voi merge maine seara si voi cumpara haine si alimente”, a transmis Godina pe Facebook.

Circa o treime din gospodariile private din comuna Pechea, judetul Galati, si mai multe obiective sociale au fost afectate de inundatiile inregistrate la finele saptamanii trecute, potrivit primarului comunei, Mihaita Mancila.

Printre obiectivele sociale afectate de inundatii se afla atat scoala si gradinita din satul resedinta de comuna, cat si cabinetul medical, militarii, jandarmii si pompierii intervenind luni pentru evacuarea namolului.

„Ieri (luni, n.red.), au venit jandarmii si pompierii si au dat malul afara, iar noi acum dam cu carpa incet. Tot ce a fost jos, documente, nu avem ce sa facem cu ele. Sunt scrisori medicale foarte importante. Cei de la Casa de Asigurari o sa ne traga la raspundere. Noi nu putem demonstra cu nimic. Lumea nu o sa inteleaga. Vin cu poseta pe umar ca vor retete, si noi suntem in mal de trei zile. N-avem ce sa facem”, a declarat, pentru Agerpres, asistenta medicala a cabinetului din satul Pechea, Dana Toma.

La randul sau, primarul comunei Pechea, Mihaita Mancila, a afirmat ca din cele aproximativ 3.500 de gospodarii din comuna, circa 1.020 au fost afectate, unele dintre ele fiind avariate integral.

„Am mai prins si in 2013, si 2016. E cumplit. Asta ne-a pus capac. S-a facut decolmatarea paraului de doua ori. Acum, iar se decolmata, venea de la Slobozia Conachi, dar nu e suficient, din punctul de meu de vedere. Poate ca nu sunt in masura sa dau ideile astea, dar cred ca pana nu se fac diguri, lacuri de acumulare, nu rezolvam problema. Nu e nevoie doar de un singur dig. Apa a venit de foarte departe, de pe versanti, de pe camp si ne-a nenorocit”, a afirmat primarul Mihaita Mancila.

Edilul a mai spus ca va pune module la dispozitia persoanelor afectate de inundatii.

„Am inceput sa le aducem module. Le-am pus intr-un spatiu ferit de inundatii, dar foarte multi cetateni vor modulul acolo unde a trecut apa, in curtea lor, si nu cred ca este posibil”, a mai spus primarul comunei Pechea.

Potrivit Consiliului Judetean Galati, peste 1.500 de militari, pompieri, politisti si jandarmi au intervenit, marti, in cele 27 de localitati afectate de inundatii, din cele circa 6.900 de gospodarii afectate fiind evacuate aproximativ 300 de persoane.

In urma fenomenelor meteorologice severe inregistrate in judetul Galati la finele saptamanii trecute, sapte persoane au murit.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: