FBI: documente secrete ale echipei de campanie a lui Donald Trump au fost furate de hackerii iranieni si oferite taberei lui Joe Biden

externe

documente secrete, Donald Trump, hackeri iranieni, Joe Biden

Hackeri iranieni au trimis echipei de campanie a lui Joe Biden, care intre timp s-a retras din cursa pentru Casa Alba, documente „furate” de la echipa candidatului republican la presedintie Donald Trump, au anuntat miercuri autoritatile americane, citate de NBC News.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii in comun de Politia Federala (FBI), Biroul Directorului Serviciilor Nationale de Informatii (ODNI) si Agentia pentru Securitatea Cibernetica si Securitatea Infrastructurii (CISA), autorii acestor atacuri cibernetice „au trimis e-mailuri nesolicitate unor persoane asociate atunci cu campania presedintelui Joe Biden”.

Aceste e-mailuri contineau „fragmente de documente furate si nepublice ale campaniei fostului presedinte Donald Trump”, au adaugat cele trei agentii, precizand ca niciunul dintre aceste e-mailuri nu a obtinut raspuns de la echipa de campanie a candidatului democrat.

In august, aceleasi trei agentii au aratat cu degetul responsabilitatea Iranului in hackingul suferit de campania lui Donald Trump. Misiunea Iranului la Natiunile Unite a respins aceste „afirmatii fara temei”.

„Asa cum am anuntat anterior, Republica Islamica Iran nu are nici intentia, nici motivele pentru a se amesteca in alegerile prezidentiale americane”, declarase ea intr-un comunicat trimis AFP.

Miercuri, misiunea a reiterat respingerea acestor acuzatii „inadmisibile” si a afirmat ca repetarea lor va „servi doar la subminarea propriei credibilitati”. „Republica Islamica Iran nu se amesteca in zgomotul intern sau in controversele electorale ale Statelor Unite”, a adaugat ea.

„Actori straini isi sporesc activitatile de influenta asupra alegerilor” prezidentiale din noiembrie, au declarat miercuri autoritatile americane, numind Rusia, Iran si China, care „incearca sa exacerbeze diviziunile din societatea americana in beneficiul lor”.

Potrivit acestora, hackerii au incercat, de asemenea, sa dezvaluie documentele de campanie ale lui Donald Trump unor media necitate.

Echipa lui Donald Trump a reactionat miercuri spunand ca este „dovada ca iranienii se amesteca activ in alegeri pentru a-i ajuta pe Kamala Harris si Joe Biden, deoarece ei stiu ca presedintele Trump va restabili sanctiunile dure (impotriva Iranului) si se va opune domniei terorii lor”.

Echipele lui Donald Trump si Kamala Harris, care l-a inlocuit pe Joe Biden la scurt timp dupa retragerea candidaturii in iulie, au afirmat ca au fost victimele atacurilor cibernetice in ultimele saptamani, pe care giganti tehnologici precum Microsoft si Google le-au confirmat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: