J.D. Vance vrea sa-l depaseasca pe Trump la minciuni: „dovezile” invocate de el privind „pisicile mancate de haitieni”, desfiintate printr-un simplu apel telefonic

externe

JD Vance, pisici, mancate, haitieni, minciuni

J.D. Vance, partenerul lui Donald Trump in cursa pentru Casa Alba, a continuat sa sustina ca haitienii dintr-o comunitate din Ohio rapesc si mananca animale de companie, chiar daca guvernatorul republican al statului si alti oficiali insista ca nu exista nicio dovada a unui astfel de comportament, relateaza publicatia NJ.com.

„Campania lui Vance a furnizat Wall Street Journal un raport al politiei pentru a-si dovedi afirmatiile privind haitienii din Springfield care mananca pisici. WSJ a sunat-o pe femeia care a depus raportul si care a declarat ca mai tarziu si-a gasit pisica vie si sanatoasa in subsolul casei. De asemenea, ea si-a cerut scuze vecinilor ei haitieni”, a scris, pe X, jurnalistul Justin Baragona.

Oficialii locali si de stat au declarat ca afirmatiile sunt neadevarate, arunca in mod eronat orasul intr-o lumina negativa si au atras o atentie nedorita si inspaimantatoare de cand Trump l-a mentionat in dezbaterea prezidentiala de saptamana trecuta, cand a numit Springfield pe nume.

Timp de doua zile la rand, amenintarile cu bomba au determinat evacuarea scolilor si a cladirilor guvernamentale, unele amenintari trimise prin e-mail facand referire la un aflux de migranti in comunitate.

Vance a fost intrebat intr-un interviu daca stia ca afirmatiile erau false.

„Daca trebuie sa creez povesti pentru ca presa americana sa acorde atentie suferintei poporului american, atunci asta voi face”, a declarat, fara nici cea mai mica ezitare, Vance.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: