Berlinul analizeaza modalitati de sprijinire a producatorului auto german Volkswagen pentru a evita concedierile

externe

vw

Guvernul Germaniei analizeaza modalitati de a sprijini producatorul de automobile Volkswagen (VW), a declarat joi ministrul Economiei Robert Habeck, relateaza DW.

Habeck, care este si vicecancelarul Germaniei, a facut aceste comentarii ca raspuns la o intrebare despre taierea locurilor de munca la firma auto. „VW are o importanta centrala pentru Germania”, a declarat Habeck reporterilor din orasul Papenburg, din statul Saxonia Inferioara.

Habeck urma sa viziteze vineri o fabrica VW din Emden, tot in Saxonia Inferioara.

Surse guvernamentale au spus ca Ministerul Economiei se gandeste la cum sa impulsioneze vanzarile de vehicule electrice. Vanzarile de masini electrice s-au prabusit dupa ce guvernul a incetat sa le subventioneze.

Ministerul a anuntat ca asociatia auto VDA, IG Metall Union, producatorii si furnizorii de automobile vor participa luni la un summit auto din Germania.

VW se gandeste la reducerea locurilor de munca din Germania si la inchiderea fabricilor pe masura ce vanzarile scad.

VW a raportat o scadere cu 14% a profitului net in prima jumatate a anului. Criza a afectat si profitul net al BMW, care a scazut cu aproape 15%, si al Mercedes-Benz, care a scazut cu aproape 16%.

Producatorul auto si-a reziliat acordul vechi de zeci de ani de securitate a locurilor de munca cu sindicatele din Germania, iar inchiderile de fabrici si disponibilizarile sunt pe masa.

Tot joi, VW a negat o informatie din presa conform careia intentioneaza sa concedieze pana la 30.000 de persoane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: