Realitatea vazuta de la Kremlin: „Vestul sprijina deschis atacurile teroriste ale Kievului impotriva civililor rusi”

externe

maria zaharova

Tarile occidentale au luat masuri pentru a sprijini in mod deschis atacurile teroriste ucrainene impotriva civililor si a infrastructurii pasnice, a declarat purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, intr-un briefing in marja celui de-al 4-lea Forum al Femeilor Eurasiatice, relateaza Tass.

„Criza din Ucraina, pe care tarile occidentale o folosesc ca berbec impotriva natiunii noastre, ramane un factor cheie care modeleaza mediul international. In acest scop, ele continua sa furnizeze arme si bani regimului de la Kiev, propun initiative de pseudo-pace, si incearca sa stranga cat mai multe tari de partea lor. Acum, chiar au recurs la sprijinirea deschisa si la realizarea unor atacuri teroriste impotriva civililor si a infrastructurii pasnice”, a spus Zaharova.

Zaharova a subliniat ca linia distructiva a Occidentului cu privire la Ucraina este inca o „cruciada” impotriva stabilirii unei ordini globale multipolare, „care are ca scop sa faca din lume un loc mai corect”.

„[Occidentul sustine ca] centrele globale – economice si politice – care au aparut in mod natural in ultimele decenii datorita dezvoltarii lor ar trebui sa fie lipsite de o voce decisiva sau chiar de oportunitatea de a se declara jucatori cu drepturi depline”, a incheiat purtatoarea de cuvant.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: