Lasconi, despre imprumuturile „istorice” luate de Romania: „Ciolacii nu au de gand sa opreasca aceasta risipa”

politica

Elena Lasconi, cheltuieli, deplasari, Klaus Iohannis, arogant

Suma totala de imprumuturi planificata pentru anul 2024 a ajuns la un record istoric de peste 40 de miliarde de euro, a scris presedinta USR, Elena Lasconi, pe Facebook, adaugand ca Romania imprumuta 1,2 lei pentru fiecare 3 lei incasati.

„Guvernarea toxica a iesit din nou sa se imprumute de pe pietele internationale, iar suma totala de imprumuturi planificata pentru 2024 a ajuns la un record istoric: 217 miliarde de lei, adica peste 40 de miliarde de euro! Si prea multi bani din imprumuturi merg in privilegiile baronilor rosii si galbeni. Ce inseamna asta pentru noi? Cu un deficit de 123 de miliarde pana acum, asa cum arata rectificarea bugetara, si alte 95 de miliarde de lei necesare pentru a rostogoli datoriile, Romania imprumuta 1,2 lei pentru fiecare 3 lei incasati”, precizeaza Lasconi.

Ea subliniaza ca imprumuturile vor fi resimtite ulterior, prin cresteri de taxe, si pledeaza pentru „taierea risipei” bugetare.

„Romania nu mai poate continua asa. Fiecare leu imprumutat astazi se va da inapoi prin cresterile de taxe de maine, pentru ca Ciolacii nu au de gand sa opreasca aceasta risipa. Daca ii lasam sa castige alegerile, de anul viitor vom avea cu totii taxe si preturi si mai mari. Solutiile USR sunt clare: taierea risipei bugetare, eliminarea privilegiilor si a pensiilor speciale, reducerea taxelor pe munca pentru ca toti romanii sa ramana cu mai multi bani in buzunar, reducerea taxelor pentru antreprenorii romani si eliminarea birocratiei”, mai scrie Lasconi, citata de Agerpres.

Presedinta USR sustine ca este necesara sustinerea mediului de afaceri si a angajatilor. Totodata, il acuza pe Marcel Ciolacu de faptul ca „impinge” Romania intr-o „prapastie” economica.

„Actuala guvernare Ciolacu, sprijinita militareste de Ciuca, risipeste toti banii care ar trebui sa asigure viitorul copiilor nostri si siguranta zilei de maine. Daca si voi ganditi ca mine, solutia este clara, e solutia pe care o aplica toti romanii gospodari: taierea risipei bugetare. Marcel Ciolacu ne impinge intr-o prapastie economica. Dupa aproape doi ani fara rectificare bugetara, timp in care a guvernat doar prin Fondul de Rezerva, cu bani alocati din pixul lui, vedem astazi ca suntem dusi intr-un faliment economic”, afirma Lasconi.

Vineri, premierul Marcel Ciolacu a apreciat ca deficitul bugetar, care va ajunge la 6,9% din PIB in urma rectificarii, este unul „sustenabil”, avand in vedere ca 84% din acesti bani sunt destinati investitiilor.

„E sustenabil, tinand cont de 84% din deficit merge in zona de investitii. Suntem primul stat european care avem un deficit bazat in primul rand pe investitii. La fel a facut si Germania, la fel a facut si Italia, la fel a facut si Franta. Nu a fost un capat de tara. Sustenabilitatea vine pentru ca nu venim cu banii pe consum, venim cu investitii. In schimb, cand a fost un filosof prim-ministru, am avut 9,2, parca, deficit. Investitiile erau la 1,75, parca. Va dati seama cat era pe consum. In acest moment, marja de consum e una foarte limitata si asta e important sa mentinem”, a declarat seful Executivului la Oradea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: