Gruparea terorista Hezbollah a confirmat ca armata israeliana l-a ucis pe unul dintre cei mai importanti lideri ai sai

externe

Ibrahim Aqil, ucis, Israel, confirmare, Hezbollah

Miscarea siita libaneza Hezbollah a confirmat vineri seara ca Israelul l-a ucis pe unul dintre liderii sai importanti, Ibrahim Aqil, la cateva ore dupa un anunt din partea statului evreu.

Aqil, „unul dintre marii nostri lideri”, a fost ucis „pe drumul spre Ierusalim”, potrivit formulei folosite de Hezbollah pentru a desemna victimele Israelului.

Armata israeliana a confirmat vineri uciderea liderului unitatii de elita a gruparii libaneze pro-iraniene Hezbollah, Ibrahim Aqil, impreuna cu mai multi alti comandanti ai acestei grupari, intr-un raid aerian tintit efectuat mai devreme in suburbia sudica a capitalei libaneze Beirut, scrie The Jerusalem Post.

Ibrahim Aqil conducea forta Al-Radwan, unitatea de elita a Hezbollah. El era cautat de Statele Unite pentru rolul sau in atentatul comis in aprilie 1983 asupra ambasadei SUA la Beirut, unde au fost ucise 63 de persoane, si de asemenea pentru atentatul din octombrie acelasi an impotriva puscasilor marini americani intr-o baza militara din capitala libaneza, soldat cu moartea a 241 de soldati americani.

Atacul israelian survine la cateva zile dupa operatiunea spectaculoasa atribuita de asemenea Israelului in care au fost detonate de la distanta mii de pagere si statii de emisie-receptie ale Hezbollah, provocand cel putin 37 de morti, dintre care doi copii, si peste 3.500 de raniti. Raidul in care a fost ucis Ibrahim Aqil s-a soldat cu cel putin 8 morti si 59 raniti, potrivit unui bilant provizoriu al Ministerului Sanatatii libanez.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: