Ciclonul Boris devasteaza si nordul Italiei: „A plouat neintrerupt 36 de ore. E dezastru”

externe

Peste 1.000 de persoane au fost evacuate in regiunea Emilia-Romagna din cauza inrautatirii conditiilor meteorologice. Ploile aduse de ciclonul Boris au provocat inundatii teribile mai ales in zona Ravenna. Strazile sunt acoperite de suvoaie care au provocat surparea unor case. Oamenii s-au refugiat in poduri si pe acoperisuri, potrivit ProTv.

„E un dezastru constant. A plouat neintrerupt 36 de ore. E dezastru”, a declarat un salvator. Aceeasi regiune a fost lovita de doua valuri de inundatii grave, in mai 2023, cand au murit 17 oameni si au fost pagube de miliarde de euro.

„Este de neimaginat ca dupa 365 de zile s-a produs din nou un asemenea dezastru”, a declarat un localnic. Dupa inundatii, s-au produs si alunecari de teren.

Potrivit EFE, peste 1.000 de persoane au fost evacuate in regiunea italiana Emilia-Romagna din cauza inrautatirii conditiilor meteorologice, ploile neincetate provocand cresterea nivelului raurilor, au anuntat joi autoritatile locale.

In plus fata de cele 800 de persoane evacuate din zona orasului Ravenna, alte 165 au fost fortate sa-si paraseasca locuintele in zona orasului Bologna si au petrecut noaptea in centrele de gazduire puse la dispozitie de administratiile municipale si de prefecturile locale.

Autoritatile locale au indemnat locuitorii sa ramana in casele lor, la etajele superioare ale cladirilor, avand la indemana apa, hrana, medicamente, articole esentiale, telefoane mobile si baterii.

Cele mai afectate provincii au fost Bologna, Forli-Cesena, Ravenna si Rimini.

In mai 2023, regiunea s-a confruntat cu inundatii si alunecari de teren cauzate de ploi fara precedent, care au lasat in urma 15 morti si au provocat pagube de miliarde de euro.

Intre timp, circulatia trenurilor in Emilia Romagna a fost suspendata in noaptea de miercuri spre joi, in special intre Forli si Faenza, Ravenna si Castel Bolognese, Ferrara si Faenza, din cauza conditiilor meteorologice si a riscului ca raurile din zona sa iasa din matca, a anuntat joi compania feroviara italiana Trenitalia.

Circa sapte trenuri de mare viteza si Intercity au fost anulate, iar pentru alte 11 s-au decis limitari de traseu.

Scolile din patru provincii ale regiunii Emilia-Romagna – Bologna, Forli-Cesena, Rimini si Ravenna au ramas inchise inca de joi.

Presedintele interimar al regiunii Emilia-Romagna, Irene Priolo, le-a cerut oamenilor sa evite orice deplasare inutila in zonele afectate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: