Ramzan Kadirov sustine ca a trimis pe frontul ucrainean doua Tesla Cybertruck. Autenticitatea filmarii este indoielnica

externe

Liderul cecen Ramzan Kadirov, sustine, intr-un nou videoclip pe Telegram, ca ar fi trimis doua vehicule electrice Tesla Cybertruck pe front, in districtul militar de nord, conform publicatiei independente ruse Medusa. Cu o zi inainte, comandantul de la Groznii il criticase pe Elon Musk, proprietarul Tesla, ca i-ar fi  „dezactivat de la distanta” Cybertruck-ul.

In videoclipul publicat de seful Ceceniei pe canalul de Telegram, doua masini Tesla dotate cu mitraliere si comandate de soldati in camuflaj circula pe un drum dintr-o padure.

Cybertruck-urile sunt dotate, se pare, cu mitraliere americane M2 Browning cu un calibru de 12,7 mm. Costul fiecarui SUV este estimate la peste 18 milioane de ruble. Nu se stie unde a fost filmat videoclipul si daca e autentic.

„Tehnologia occidentala face fata bine sarcinilor atribuite impotriva propriilor forte ucrainene de vest. Mobilitate, confort, manevrabilitate, aceste calitati ale unui vehicul electric sunt la mare cautare aici.

Dezactivarea de la distanta nu ne-a afectat. Masinile functioneaza normal si fara defectiuni”, a scris Kadirov, pe Telegram.

Ieri, Kadirov anuntase ca Elon Musk „a dezactivat de la distanta” un Cybertruck care „a facut fata perfect misiunilor de lupta”. „A trebuit sa remorcam bolidul de fier. Cum, Elon? Asa se face?. Nu e frumos”.

Primul Cybertruck Tesla inarmat din Cecenia, condus de Ramzan Kadyrov, a aparut pe 17 august 2024 cand Kadyrov a postat un videoclip in care aparea la volanul vehiculului care avea montata o mitraliera.

Magnatul american a negat „cadoul”, raspunzand unui utilizator X: „Esti atat de retardat incat sa crezi ca i-am dat un Cybertruck unui general rus? Este uimitor”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: