SUA le recomanda americanilor sa paraseasca Libanul. Hezbollah a lansat duminica un nou atac cu rachete asupra Israelului

externe

Ambasada SUA in Liban ii indeamna pe cetatenii americani sa paraseasca Libanul atat timp cat sunt disponibile zboruri comerciale, din cauza conflictului actual dintre Israel si Hezbollah, potrivit CNN.

Departamentul de Stat al SUA a emis sambata o recomandare de calatorie actualizata, avertizand americanii: „Nu calatoriti in Liban din cauza criminalitatii, terorismului, tulburarilor civile, rapirilor, minelor de teren neexplodate si a riscului de conflict armat”.

Avertizarea de nivel patru – cea mai ridicata emisa de Departamentul de Stat – precizeaza ca cetatenii americani aflati in sudul Libanului, in apropierea granitelor cu Siria sau in asezarile de refugiati ar trebui „sa paraseasca imediat aceste zone”, citand potentialele atacuri transfrontaliere si confruntarile dintre fortele de securitate si grupurile „extremiste”.

Cei care decid sa ramana in tara ar trebui sa fie pregatiti sa se adaposteasca la fata locului in cazul in care situatia se inrautateste, se arata in alerta.

Rachete Hezbollah lansate spre baza aeriana Ramat David din nordul Israelului

Deasemenea, Hezbollah afirma ca a lansat duminica, pentru a doua oara, „zeci de rachete Fadi 1 si Fadi 2” spre baza aeriana Ramat David din nordul Israelului, conform CNN.

Rachetele, spune Hezbollah, sunt un raspuns la atacurile repetate ale Israelului in Liban, care au dus la moartea „multor civili”.

Hezbollah a declarat anterior ca a lansat „zeci de rachete” catre baza Ramat David.

CNN precizeaza ca a contactat armata israeliana pentru comentarii, dar nu a primit inca raspuns.

Miercuri, ministrul israelian al apararii, Yoav Gallant, a declarat in timpul unei vizite la baza Ramat David ca Israelul se afla la „inceputul unei noi ere in acest razboi”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: