Benjamin Netanyahu: “Doar jumatate din cei 101 ostatici detinuti de Hamas in Fasia Gaza mai sunt in viata”

externe

Ostatici Israel

Doar jumatate din cei 101 ostatici detinuti de gruparea islamista Hamas in Fasia Gaza mai sunt in viata, le-a spus duminica premierul israelian Benjamin Netanyahu, parlamentarilor, in cadrul unei reuniuni cu usile inchise a Comisiei de Afaceri Externe si Aparare din Knesset (parlamentul), potrivit EFE, care citeaza postul de radio al armatei israeliene si publicatiile Times of Israel si Haaretz.

Cel mai recent bilant al armatei israeliene era de 35 de ostatici morti, dupa mai mult de 11 luni de lupte si bombardamente intense ale armatei israeliene in Fasia Gaza, unde – potrivit Ministerului Sanatatii Hamas – au fost ucisi peste 41.400 de palestinieni.

Patru dintre cei 101 ostatici sunt tinuti captivi in Fasia Gaza de ani de zile, in timp ce ceilalti 97 au fost rapiti in timpul atacurilor din 7 octombrie, cand comandouri ale Hamas au luat ostatice 251 de persoane si au ucis alte 1.200 in comunitati din sudul Israelului.

In plus, potrivit unor scurgeri de informatii din cadrul aceleiasi reuniuni, Netanyahu ar fi negat obstructionarea unui acord cu privire la eliberarea ostaticilor, lucru de care este acuzat de o mare parte a societatii israeliene dupa adaugarea de noi clauze – cum ar fi o prezenta israeliana la frontiera intre Egipt si Fasia Gaza – in negocierile care au ajuns intr-un impas total din cauza escaladarii tensiunilor in Liban.

Totodata, premierul a afirmat ca presiunea militara asupra lui Nasrallah l-ar putea impinge pe Sinwar sa se retraga si sa caute solutii negociate. In acest context, seful armatei (IDF) promite mai multe lovituri impotriva Hezbollah.

Casa Alba a solicitat tot astazi partilor implicate o „negociere cu buna-credinta.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: