Extremistii din AfD, invinsi la limita in alegerile din landul Brandenburg. Cine s-a clasat pe primul loc

actualitate

Alternativa pentru Germania

Social-democratii (SPD) cancelarului german Olaf Scholz s-au impus la limita in fata partidului de extrema-dreapta AfD in alegerile regionale din landul Brandenburg, desi pe tot parcursul campaniei s-au situat in urma acestei formatiuni, conform sondajelor la iesirea de la urne, transmite Reuters.

SPD, care guverneaza landul Brandenburg din jurul capitalei Berlin de la reunificarea din 1990, a obtinut 32% din voturi, devansand Alternativa pentru Germania, care a obtinut 29% din sufragii, intr-o revenire de ultim moment, potrivit sondajului realizat la iesirea de la urne de postul de televiziune ZDF.

Acest succes al SPD i-ar putea oferi lui Scholz un mic respiro de la discutiile din partid cu privire la oportunitatea de a fi din nou candidatul acestuia la functia de cancelar pentru alegerile federale de anul viitor.

Este insa putin probabil ca acest succes sa ii confere lui sau partidului sau un impuls major, avand in vedere ca popularul premier in exercitiu din landul Brandenburg din partea SPD, Dietmar Woidke, s-a distantat de Scholz in timpul campaniei si a criticat politicile guvernului federal, potrivit expertilor.

AfD a devenit la 1 septembrie primul partid de extrema dreapta care a castigat alegerile dintr-un land in Germania dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in Turingia, si s-a clasat pe locul secund in Saxonia, in aceeasi zi.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: