Un copil rapit in California in 1951, pe cand avea sase ani, a fost regasit dupa sapte decenii de cautari

externe

copil, rapit, 1951, regasit, 70 de ani

Cautarea de 70 de ani a unei familii din California pentru a-si gasi ruda rapita s-a incheiat in iunie, dupa ce un test ADN online i-a pus in cele din urma pe drumul cel bun, la capatul opus al tarii.

Luis Armando Albino, pompier pensionat si veteran al razboiului din Vietnam care locuia pe Coasta de Est, a fost rapit dintr-un parc din Oakland, California, in 1951, cand avea 6 ani, scrie The New York Post.

Se juca cu fratele sau mai mare cand s-a apropiat de el o femeie care purta o bandana, vorbindu-i in spaniola si promitandu-i ca ii va cumpara bomboane daca vine cu ea.

Pentru multi dintre membrii familiei sale, inclusiv pentru mama sa care a murit in 2005, aceasta a fost ultima data cand l-au vazut. Dar familia a continuat sa spere timp de sapte decenii si i-a pastrat mereu amintirea vie cu fotografii ale sale expuse in casele lor.

Dupa ce a fost rapit, Luis a traversat tara cu avionul si a fost crescut de un cuplu de pe Coasta de Est. Oficialii si membrii familiei nu au precizat unde pe Coasta de Est locuieste astazi, iar autoritatile au inca o ancheta deschisa cu privire la rapirea sa.

Nepoata lui Luis, Alida Alequin, in varsta de 63 de ani, a dat peste ruda ei de mult pierduta dupa ce a facut un test ADN online in 2020 „doar pentru distractie”, a spus ea. Testul a aratat o potrivire de 22% cu un necunoscut care s-a dovedit a fi Albino.

Ea a incercat sa ia legatura cu el, dar nu a avut noroc. Ea si fiicele ei au reluat cautarile la inceputul anului 2024 si au inceput sa sape prin arhivele de microfilme ale Oakland Tribune de la Biblioteca Publica din Oakland.

Articole din 1951 detaliau eforturile neobosite ale echipelor de cautare de a-l gasi pe Luis, inclusiv scufundari adanci in Golful San Francisco si in alte cai navigabile. Fratele sau mai mare, Roger, care a fost interogat de mai multe ori, a declarat in repetate randuri ca a vazut o femeie purtand o bandana conducandu-l pe Luis departe.

Inarmata cu arhivele, inclusiv una cu o fotografie a lui Luis si a lui Roger, Alequin a prezentat suficiente dovezi autoritatilor de aplicare a legii pentru a deschide un nou caz de persoana disparuta pentru unchiul ei disparut.

Politia din Oakland a recunoscut eforturile Alidei Alequin, mentionand ca aceasta „a jucat un rol esential in gasirea unchiului sau” si ca „rezultatul acestei povesti este cel pentru care ne straduim”.

Dupa inca un test ADN, de data aceasta comparand ADN-ul lui Luis cu cel al mamei lui Alequin, anchetatorii au confirmat potrivirea si au anuntat familia pe 20 iunie ca unchiul lor a fost gasit.

„Am inceput sa plangem abia dupa plecarea anchetatorilor”, a spus Alequin. „Am apucat-o de mana pe mama si i-am spus: „L-am gasit”. Eram in extaz”.

Biroul Federal de Investigatii a ajutat la organizarea venirii lui Luis si a familiei sale in California pentru mult-asteptata reuniune. El s-a intalnit cu Alequin, mama ei si alte rude pe 24 iunie.

Alequin a declarat pentru Bay Area News Group ca Luis „m-a imbratisat si mi-a spus: «Multumesc ca m-ai gasit» si m-a sarutat pe obraz”. A doua zi, el l-a vizitat pe Roger in Stanislaus County, California.

„S-au apucat unul de celalalt si au avut o imbratisare foarte stransa, lunga. S-au asezat si au vorbit”, a spus Alequin, discutand inclusiv despre ziua rapirii si despre serviciul lor militar comun.

Luis, care a devenit tata si bunic pe Coasta de Est, s-a intors in California pentru o vizita de trei saptamani in iulie, chiar inainte de moartea lui Roger in august.

Unchiul sau nu a dorit sa vorbeasca cu presa.

„Intotdeauna am fost hotarata sa il gasesc si, cine stie, daca povestea mea va fi cunoscuta, ar putea ajuta si alte familii care trec prin acelasi lucru”, a spus Alequin. „As spune, nu renuntati”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: