Preot din Bacau, cercetat penal dupa ce a amenintat cu moartea un jurnalist. El se apara, sustinand ca la momentul respectiv era beat

actualitate

preot, bacau, amenintare cu moartea, jurnalist, caterisit

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Huedin au finalizat cercetarile intr-un dosar penal care vizeaza savarsirea infractiunilor de amenintare, respectiv instigare la savarsirea acestei fapte.

Un preot si un paramedic au fost trimisi in judecata, in timp record, mai putin de un an, dupa ce au amenintat cu moartea un redactor al publicatiilor Ziarul Clujean si Info Huedin. Dosarul s-a aflat in lucru la politistii Sectiei 8 Politie Rurala Huedin, scrie cotidianul local Ziarul de Bacau.

In cursul lunii septembrie 2023, in publicatiile Ziarul Clujean si Info Huedin, a aparut un articol despre un elev al Colegiului Teologic Ortodox Cluj-Napoca, care a talharit trei persoane pe strada, in Cluj-Napoca. Judecatorii, in baza dovezilor, au decis sa-l trimita pe tanar in arest.

O luna mai tarziu, autorul articolelor de presa a fost contactat telefonic de un barbat necunoscut. S-a incercat ademenirea jurnalistului, pe timp de noapte, sub pretextul unei stari conflictuale intre doua persoane, intr-o zona slab circulata a orasului Cluj-Napoca, fara ca jurnalistul sa dea curs solicitarii.

In cursul acelei nopti, redactorul a fost contactat din nou de un alt barbat care se prezenta ca fiind din Republica Moldova. In cadrul discutiilor, acesta a precizat ca este la Cluj-Napoca impreuna cu un grup de 6 „moldoveni”, veniti „special” pentru jurnalist. Tot in cadrul discutiilor, aceasta persoana a trimis o poza cu un cutit, avand mentiunea pentru redactor: „In gat ti-l bag.”

Ulterior plangerii prealabile, pe fir au intrat politistii Sectiei 8 Politie Rurala Huedin, dar si procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Huedin. Fiind vorba despre o infractiune ce trebuia solutionata cu celeritate, in scurt timp au fost obtinute mandate de interceptare a autorilor. Aceste mandate de interceptare au fost emise de Judecatoria Huedin.

Conform documentelor din dosar, autorii faptelor de amenintare si instigare la savarsirea acestei fapte au fost identificati. Ei sunt DRUG GRECU GABRIEL – preot in cadrul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului – tatal tanarului acuzat de faptele de talharie. Celalalt inculpat din dosar este PETREA GIGI – paramedic la un spital din Londra. In timp ce preotul DRUG este acuzat de instigare la savarsirea infractiunii de amenintare, paramedicul PETREA este acuzat de amenintare.

Cercetarile au aratat ca preotul ar fi fost cel care l-a indemnat pe paramedic sa faca amenintari cu moartea. Cei doi erau beti in momentul comiterii faptelor, conform propriilor declaratii aflate la dosar.

Interceptarile au scos la lumina o noua infractiune
Din interceptari reiese ca preotul, in aceeasi perioada, a mai comis o infractiune. El nu a oprit la semnalul politistilor din judetul Harghita, iar mai apoi a declarat in fals ca soacra sa conducea.

Cauza a fost trimisa judecatorului de camera preliminara, din cadrul Judecatoriei Huedin, pentru verificarea legalitatii urmaririi penale. Totodata, Judecatoria Huedin este competenta teritorial si material sa judece, in prima instanta, acest dosar.

Arhiepiscopia Romanului si Bacaului a anuntat ca a demarat cercetarea disciplinara fata de preotul DRUG GRECU GABRIEL, el putand fi si caterisit.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: