Protest al ciobanilor in Piata Victoriei: „Solicitam Guvernului sa interzica la nivelului Romaniei eutanasierea ovinelor/caprinelor ca modalitate de eradicare a unei boli”

news

Protest ciobani

Sute de ciobani au venit luni la Bucuresti pentru a protesta in fata sediului Guvernului fata de „sacrificarea obligatorie a peste doua sute de mii de oi”.

„Duminica seara, din Radauti, vor pleca la Bucuresti un numar de peste treizeci de oieri care se vor alatura sutelor de ciobani veniti din toata tara, in semn de solidaritate fata de colegii lor, victimele pestei rumegatoarelor mici.

Oierii vor protesta impotriva masurilor dure intreprinse de guvern, prin sacrificarea obligatorie a peste doua sute de mii de oi. Protestele vor avea loc in zilele de luni si marti”, au transmis organizatorii.

In motivarea solicitarii de a organiza protestul, oierii invoca problemele care au aparut in ferme din cauza Pestei Rumegatoarelor Mici (PRM) si sunt nemultumiti de cum au gestionat autoritatile situatia. Printre cele mai importante doleante ale ciobanilor se afla garantarea unui pret minim garantat pentru kilogramul de carne de oaie si ridicarea carantinei pentru fermele din Romania.

”Solicitam Guvernului sa impuna la nivelul Romaniei pretul minim garantat de 20 lei plus TVA (5 euro plus TVA) pentru kilogramul de carne in viu din categoriile ovine/caprine de crestere/ingrasare finsate pentru vanzare. Solicitam Guvernului sa interzica la nivelului Romaniei eutanasierea ovinelor/caprinelor ca modalitate de eradicare a unei boli si sa ridice carantina impusa asupra turmelor de oi din cauza pestei micilor rumegatoare, intrucat aceasta decizie a fost luata in mod eronat afectand pana la blocarea schimburile comerciale dintre crescatorii de ovine si exportatori”, arata crescatorii.

Foto: Loredana Diacu

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: