Elon Musk se lauda ca va trimite pe Marte, in urmatorii doi ani, cinci misiuni Starship fara echipaj uman

externe

Elon Musk, Space X, Marte, misiune spatiala, doi ani

Compania SpaceX intentioneaza sa lanseze cinci misiuni Starship fara echipaj catre Marte in doi ani, a anuntat directorul sau general, Elon Musk, duminica pe X.

Potrivit Reuters, Musk a indicat anterior ca primele lansari vor avea loc atunci cand se va deschide urmatoarea fereastra de transfer Pamant-Marte, peste doi ani.

El a precizat ca viitorul calendar al misiunilor cu echipaj va depinde de succesul acestor zboruri fara echipaj, cu potentiale lansari cu echipaj in patru ani daca misiunile fara echipaj au succes. In caz contrar, intarzierile le-ar putea amana cu inca doi ani.

La inceputul acestui an, Musk a preconizat ca prima nava Starship fara echipaj va ajunge pe Marte in cinci ani, iar prima cu echipaj in sapte ani.

In iunie, o nava Starship a incheiat cu succes o misiune de testare completa, aterizand in Oceanul Indian dupa o intoarcere hipersonica din spatiu. Musk are in vedere Starship ca o nava spatiala versatila pentru misiuni lunare si martiene.

NASA a amanat misiunea Artemis 3, care se bazeaza pe nava spatiala Starship a SpaceX, pentru septembrie 2026, devansand astfel programul initial de la sfarsitul anului 2025.

In plus, miliardarul japonez Yusaku Maezawa si-a anulat misiunea lunara privata care folosea Starship din cauza incertitudinilor legate de calendarul de dezvoltare a rachetei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: