O barca cu migranti s-a scufundat in apropiere de insula greceasca Samos: trei morti, 25 disparuti

externe

migranti

Trei migranti au murit si cel putin alti 25 sunt dati disparuti dupa ce barca lor s-a scufundat luni in largul insulei grecesti Samos, relateaza Reuters.

Paza de coasta greaca a declarat ca a salvat deja cinci migranti, in timp ce o operatiune de cautare si salvare care a implicat patru nave ale Pazei de coasta si un elicopter a continuat in largul tarmurilor stancoase din zona Agios Isidoros, in nord-vestul insulei.

Potrivit ONU, aproape 30.000 de migranti au sosit in Grecia de la inceputul anului, majoritatea cetateni ai Afganistanului, Siriei si Egiptului. Aceasta este putin mai mica decat dupa cresterea din anul precedent.

Salvatorii greci raporteaza ocazional salvarea solicitantilor de azil care incearca sa ajunga in tara cu barci mici.

Pe 21 august, s-a relatat ca Paza de coasta greceasca a salvat aproape 150 de migranti intr-o zi care au incercat sa ajunga in tara pe mare cu ambarcatiuni de dimensiuni mici.

Grecia a fost o poarta favorita catre Uniunea Europeana pentru migrantii si refugiatii din Orientul Mijlociu, Africa si Asia in perioada 2015-2016, cand aproape 1 milion de persoane au aterizat pe insulele sale, in mare parte prin intermediul navelor gonflabile.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: