Curioasa poveste a originii sucului Fanta. Initial, gospodinele din Germania il foloseau ca ingredient culinar

life

Fanta

Fanta este a doua bautura produsa vreodata de Coca-Cola Company. Fanta a fost dezvoltata in Germania in 1940 si a fost produsa de filiala germana a Coca-Cola in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Din cauza blocadei impuse Germaniei de englezi, la inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Coca-Cola Deutschland (Coca-Cola GmbH) a avut mari probleme in a se aproviziona cu sirop de Cola Cola pentru fabricarea faimoasei Coca Cola. Acest lucru a devenit complet imposibil dupa ce Germania a atacat Uniunea Sovietica si dupa implicarea SUA in razboi, in urma atacului de la Pearl Harbor.

Pentru a mentine compania in functiune, Max Keith, seful Coca-Cola Deutschland (Coca-Cola GmbH), a decis sa creeze un produs nou pentru piata germana, folosind numai ingrediente disponibile in Germania la momentul respectiv, cum ar fi mere, radacina de sfecla de zahar si zer (un produs secundar al branzei), relateaza Heritage Daily.

Originea numelui este contestata. Unii spun ca provine de la indemnul lui Keith adresat echipei sale de a-si „folosi imaginatia” (Fantasie in germana). Altii spun ca Keith a spus „Fantastisch” cand a gustat pentru prima data ceea ce avea sa devina produsul final.

In ambele cazuri, Joe Knipp, un vanzator al Coca Cola Gmbh, a inventat termenul mai scurt „Fanta”, care a devenit numele acestui nou produs.

In 1943, trei milioane de cutii de Fanta au fost vandute in Germania. Multe sticle nu au fost consumate ca bautura, ci au fost folosite ca ingredient culinar pentru a adauga dulceata si aroma supelor si tocanitelor, deoarece zaharul era sever rationalizat.

Dupa razboi, sefii de la sediul central din SUA al Coca Cola au fost foarte surprinsi sa afle ca subfiliala germana traieste si prospera. Acestia au adoptat produsul Fanta in cadrul companiei, desi reteta a fost revizuita puternic in 1955 si inca o data, la sfarsitul anilor ’80.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: