Judecatoarea din Giurgiu care i-a eliberat pe Dragnea si Sile Camataru a fost promovata ca vicepresedinta a Curtii de Apel Bucuresti. Tot ea a decis in favoarea afaceristului Puiu Popoviciu

politica

Judecatoarea Adriana Pencea, de la Tribunalul Giurgiu, a fost delegata de sectia de judecatori a CSM in functia de vicepresedinta a Curtii de Apel Bucuresti.

Pencea a devenit cunoscuta dupa o serie de decizii controversate, precum eliberarea lui Liviu Dragnea, a lui Sile Camataru sau suspendarea pedeapsei cu inchisoarea pentru omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Judecatoarea Adriana Pencea a facut parte din completul care a admis, pe 15 iulie 2021, cererea de liberare conditionata a lui Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si 6 luni de puscarie in Dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Tot Pencea, in aprilie 2024, a decis, alaturi de un alt coleg de complet, restituirea la DNA a altui dosar a lui Liviu Dragnea, cel al vizitei in Statele Unite ale Americii, precizeaza presshub.ro.

Pencea este cea care a decis si rejudecarea procesului afaceristului Puiu Popoviciu, condamnat definitiv in 2017 de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Pencea a admis o cerere de revizuire a fugarului Popoviciu, stabilit la Londra, dupa ce a fost condamnat definitiv la o pedeapsa de 7 ani inchisoare pentru o paguba adusa statului de 300 de milioane de euro prin afacerea „Baneasa”.

Adriana Pencea, fosta presedinta Tribunalului Giurgiu, este una dintre putinii magistrati din tara care a fost de acord cu modificarile la Legile Justitiei, promovate de PSD in epoca Liviu Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: