Sute de viitori medici au depus juramantul lui Hipocrate pe stadion. Ceremonia a fost condusa de Catalin Cirstoiu – VIDEO

news

Catalin Cirstoiu

Astazi, 23 septembrie 2024, a avut loc ceremonia de depunere a juramantului lui Hipocrate pentru absolventii Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti.

Viitorii medici au marcat acest moment solemn, simbol al angajamentului lor fata de profesia medicala si de pacienti, in prezenta profesorilor, colegilor si familiilor.

Rectorul universitatii, Catalin Cirstoiu, impreuna cu alte personalitati din domeniul medical, au sustinut discursuri de felicitare si incurajare pentru tinerii absolventi, care se pregatesc sa intre in sistemul medical romanesc.

La Iasi, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, Viorel Scripcariu, a afirmat in cadrul deschiderii noului an universitar 2024-2025, ca, indiferent de specializarea aleasa, o cariera in domeniul sanatatii implica un efort intelectual considerabil, munca intensa si stres.

„Lumea se schimba rapid, iar o data cu ea se schimba si paradigmele invatarii. Iar generatia voastra, dragi studenti, vine cu asteptari noi si un mod de gandire adaptat unei epoci dominate de inteligenta artificiala, tehnologiile avansate si accesul nelimitat la informatie. Cu toata deschiderea pe care o aveti innascuta pentru provocarile viitorului, cu tot curajul pe care vi-l ofera tineretea, nu pot sa va amagesc si sa va spun ca va fi usor. Cariera in domeniul sanatatii, indiferent de specializarea aleasa, este presarata cu mult efort intelectual, cu multa munca, cu mult stres”, a afirmat rectorul Viorel Scripcariu.

Rectorul UMF „Gr. T. Popa” a subliniat ca o cariera in domeniul medical presupune pasiune, vocatia de a vindeca si empatie pentru pacienti, nefiind vorba doar despre prestigiu, situatie financiara sau dorinta de a satisface asteptarile familiei.

„Nu vreau sa va dezamagesc, dar daca v-ati ales aceasta cariera doar pentru prestigiu, pentru o situatie financiara buna sau pentru a le face pe plac parintilor, nu veti fi fericiti. Pentru ca sacrificiile cerute sunt mai mari decat va puteti imagina acum si doar pasiunea, vocatia de a vindeca si empatia fata de pacient sunt cele care va vor oferi un sentiment pur de implinire profesionala si umana”, le-a spus studentilor rectorul UMF Iasi, Viorel Scripcariu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: