SUA trimit forte suplimentare in Orientul Mijlociu

externe

Statele Unite vor trimite trupe suplimentare in Orientul Mijlociu, avand in vedere escaladarea tensiunilor dintre Israel si Hezbollah din Liban, a anuntat luni Pentagonul, fara sa precizeze numarul exact sau misiunea fortelor desfasurate.

„Din precautie, trimitem un numar mic de militari americani pentru a spori fortele care se afla deja in regiune”, a declarat generalul-maior al Fortelor Aeriene Patrick Ryder, purtator de cuvant al Pentagonului, citat de Reuters.

Administratia Biden a incercat sa limiteze conflictul in Gaza si a cerut in mod repetat rezolvarea crizei de la granita dintre Israel si Liban prin diplomatie.

Apelul la diplomatie a fost subliniat de secretarul american al Apararii, Lloyd Austin, in convorbiri zilnice cu ministrul israelian al Apararii, Yoav Gallant. In apelul lor de duminica, Austin a sugerat ca niciun actor extern sa nu intervina in conflict.

„Secretarul a precizat ca Statele Unite raman in postura de a proteja fortele si personalul SUA si sunt hotarate sa descurajeze orice actor regional de la exploatarea situatiei sau extinderea conflictului”, a transmis Pentagonul intr-un comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: