Presedintele Iohannis a ajuns bataia de joc a lui Victor Ponta: „Agamita Dandanache isi gaseste greu colegiu”

politica

Victor Ponta, Klaus Iohannis, candidatura, senator, colegiu, Agamita Dandanache

Fostul premier Victor Ponta a apreciat pozitia lui Marcel Ciolacu si a PSD in discutia privind amendamentul care ii permite lui Klaus Iohannis sa candideze la parlamentare din pozitia de presedinte, insa, spune el, „un om cu experienta” i-a zis sa nu se bucure pentru ca se va gasi o varianta ca seful statului sa devina senator.

„Am avut emotii cateva zile – dar acum sunt tare bucuros sa vad decizia lui Ciolacu si a PSD. Sunt si uimit, placut surprins cand vad ca Agamita Dandanache (adica Klaus Iohannis) isi gaseste greu “coledziu”; imi pierdusem deja speranta ca, in Romania, indolenta, misecuvinismul si lipsa totala de rusine si bun simt fata de romani, lege, Constitutie si reguli democratice- adica „brandul Klaus Iohannis”, au vreo opreliste!”, a scris Victor Ponta pe pagina lui de Facebook.

Fostul premier spune insa ca probabil Iohannis va reusi sa primeasca „un post caldut de senator”.

„PS: un om cu experienta mi-a spus acum sa nu ma bucur / sigur o sa faca cumva Iohannis sa primeasca un post caldut de senator. Cred ca are dreptate- dar macar munceste si el pentru ceva – pana acum au muncit Sistemul si ‘nevertebratii’”, a mai afirmat Ponta.

Marcel Ciolacu a declarat luni, dupa ce PSD a luat decizia de a nu sustine amendamentul PNL care ii ofera lui Iohannis sansa de a candida la Senat din pozitia de presedinte, ca aceasta masura nu era o „prioritate” si ca este de parere ca societatea a evoluat in ultimii 20 de ani, facand referire la masura similara luata in 2004 pentru candidatura lui Ion Iliescu la parlamentare.

De altfel, dezbaterea parlamentara a amendamentului se mai amana o satpamana, iar liberalii au depus o sesizare la Biroul Electoral Central.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: