Serviciile secrete americane: Rusia foloseste inteligenta artificiala pentru a influenta alegerile din SUA. Pe cine sustine Moscova

externe

trump, harris

Rusia produce mai mult continut folosind inteligenta artificiala pentru a influenta alegerile prezidentiale din SUA decat orice alta tara, a spus un reprezentant al Oficiului Directorului de Informatii Nationale (ODNI), care a vorbit sub conditia anonimatului, relateaza Reuters.

Potrivit unui oficial de informatii, aceasta face parte dintr-o strategie mai ampla de sprijinire a candidatului republican Donald Trump si de discreditare a vicepresedintelui Kamala Harris.

Interlocutorul jurnalistilor a mentionat ca Rusia foloseste inteligenta artificiala pentru a crea continut care vizeaza cresterea sanselor lui Trump si reducerea popularitatii lui Harris si a Partidului Democrat. Aceasta include proliferarea naratiunilor conspirative.

Dupa cum a explicat reprezentantul ODNI, Rusia este un jucator mai experimentat, care are o mai buna intelegere a sistemului electoral american si identifica tinte adecvate pentru influenta.

Pe langa Rusia, China si Iran folosesc si inteligenta artificiala pentru a influenta opiniile globale. Cu toate acestea, pana acum nu au folosit-o pentru a interveni in alegerile din SUA, a spus oficialul serviciilor de informatii.

Rusia a negat anterior amestecul in alegerile din SUA.

Trezoreria SUA a impus anterior sanctiuni asupra conducerii Russia Today si a companiilor afiliate din cauza unei incercari de a interveni in alegerile prezidentiale din SUA.

De asemenea, Putin a spus recent ca favoritul sau la alegerile din SUA a fost seful Casei Albe, Joe Biden, dar din moment ce s-a retras din cursa si a recomandat candidatura lui Kamala Harris, si Federatia Rusa o va sustine.

Ca raspuns, Casa Alba a sfatuit Moscova sa inceteze amestecul in alegerile prezidentiale din SUA.

Pe 9 septembrie, s-a fost aflat ca Rusia apeleaza din ce in ce mai mult la vedetele americane din retelele sociale pentru a influenta in secret alegatorii inaintea alegerilor prezidentiale din 2024.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: