Doi elevi de gimnaziu din Rusia, acuzati de inalta tradare dupa ce au incendiat un elicopter militar Mi-8

externe

elevi, Rusia, incendiu, elicopter militar, inalta tradare

Un elicopter militar Mi-8 a ars la o baza aeriana din orasul Omsk, in care ar fi fost implicati doi elevi, potrivit canalelor rusesti de Telegram, citate de publicatia online RBC Ukraine.

Potrivit surselor rusesti, cei doi elevi, in varsta de 13, respectiv 14 ani, s-au strecurat in baza aeriana in seara zilei de 21 septembrie. Ei ar fi aruncat un cocktail Molotov in elicopterul Mi-8 si au fugit de la fata locului.

Rapoartele sugereaza ca „vinovatii” au fost deja retinuti si acuzati de inalta tradare, motiv pentru care ar putea sta multi ani dupa gratii. Potrivit acestora, sarcina de a incendia elicopterul le-ar fi fost data prin Telegram de indivizi ramasi deocamdata neidentificati, cu promisiunea ca vor primi 20 000 de dolari in schimb.

Fotografiile partajate de canalele Telegram arata cabina elicopterului complet distrusa de foc. Rapoarte neconfirmate indica faptul ca acesta ar fi fost un Mi-8 scos din uz. Elicopterul a fost incendiat folosind un lichid inflamabil. Incidentul a avut loc la un heliport local.

In urma incendiului provocat, a ramas doar coada elicopterului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: