Pedeapsa pentru „rusofobie” va fi inclusa in Codul penal rus. Aceasta acuzatie a fost facuta frecvent la adresa oficialilor occidentali

externe

Kremlin

Autoritatile ruse intentioneaza sa modifice Codul Penal prin adaugarea de pedepse pentru „rusofobie”, definita ca discriminare impotriva cetatenilor rusi si rezidentilor Federatiei Ruse de catre straini si oficiali straini aflati in strainatate, relateaza RFE/RL.

Agentia de presa Interfax a relatat pe 23 septembrie ca a obtinut un document guvernamental prin care se aproba un proiect de lege conturat de un grup de parlamentari in temeiul caruia persoanelor acuzate de rusofobie pot fi condamnate in lipsa.

Cabinetul a aprobat proiectul, dar a spus ca pedeapsa pentru persoanele condamnate pentru rusofobie ar trebui revizuita.

Proiectul de lege spune ca pedeapsa pentru rusofobie trebuie sa fie „interdictia ca persoanele condamnate sa ocupe anumite posturi si sa desfasoare anumite activitati in Rusia”.

Cu toate acestea, guvernul a spus ca o astfel de pedeapsa nu are sens, deoarece nu ar afecta persoanele care locuiesc in afara Rusiei.

Noul articol din Codul Penal care prevede pedepse pentru rusofobie va viza doar cazurile de rusofobie in strainatate. Documentul nu specifica ceea ce este considerat discriminare a cetatenilor rusi si a rezidentilor Federatiei Ruse.

In ultimii ani, mai ales dupa ce Rusia a lansat invazia in Ucraina in februarie 2022, autoritatile ruse au acuzat oficialii occidentali de ceea ce au numit rusofobie.

Presedintele rus Vladimir Putin a acuzat public „anularea culturii ruse” in Occident.

Unele autoritati ruse, inclusiv Ministerul de Externe, au descris sanctiunile occidentale impuse oficialilor si entitatilor ruse din cauza agresiunii Moscovei impotriva Ucrainei o „expresie a rusofobiei”.

Termenul de rusofobie a fost introdus pentru prima data de poetul si diplomatul rus Fiodor Tiutcev in secolul al XIX-lea pentru a descrie liberalii rusi pro-occidentali.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: