Atac violent din PSD la adresa lui Ciuca. Ciolacu si-a pus un apropiat sa il jigneasca pe seful PNL: „Si pe front, si cand a primit de la Iohannis o misiune grea, face ce stie: se retrage in cazarma!”

actualitate

Marcel Ciolacu, anvelope, oradea, fabrica

Prima reactie din PSD la declaratiile lui Nicolae Ciuca privind faptul ca Marcel Ciolacu si-a incalcat cuvantul vine din partea unui apropiat al sefului PSD, Alfred Simonis. Simonis a lansat un atac foarte dur la adresa lui Ciuca.

„Domnul Ciuca si PNL vor sa dea foc tarii si s-o arunce in haosul instabilitatii doar pentru ca PSD nu vrea sa ii dea un loc de munca lui Iohannis. Cum suna asta?!

Sa rupi coalitia de guvernare pentru ca PSD nu vrea sa voteze o lege pentru un singur om este complet absurd. Dar asta demonstreaza inca o data care au fost de fapt prioritatile PNL si ale ostasului Ciuca dintotdeauna: scaunul lui Iohannis. Nu inundatiile, nu investitiile, nu nivelul de trai. Doar sa ii mearga cartea de munca lui Iohannis si dupa terminarea mandatului.

Domnul Ciuca vorbeste de tot felul de intelegeri imaginare. Domnule Ciuca, treziti-va la realitate! Aici nu sunteti in filmele cu super-eroi inchipuiti in care credeti dvs ca jucati.

Singura intelegere pe care PSD a avut-o cu PNL a fost legata de data alegerilor prezidentiale, care trebuia sa fie in septembrie. Si pe care voi, PNL, ati votat-o la voi in partid. Si pe care ati incalcat-o imediat dupa ce v-am salvat la europarlamentare.

Dar reactia ostasului Ciuca nu mai surprinde pe nimeni. Si pe front, si cand a primit de la Iohannis o misiune grea, face ce stie: se retrage in cazarma!”, a scris Simonis pe Facebook.

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a afirmat marti ca in prezent nu exista din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu, o sustinere a demersurilor politice in interiorul coalitiei de guvernare, motiv pentru care liberalii vor avea „o atitudine pe masura”.

Potrivit lui Ciuca, „exista mai multe pozitii si o dezangajare” fata de proiectul privind candidatura presedintelui Romaniei la alegerile parlamentare.

„Eu cred ca este normal sa discutam despre acest demers (candidatura presedintelui Romaniei pe listele PNL la alegerile parlamentare) ca fiind o nevoie de clarificare legislativa, pentru ca demersul a existat pana la un moment dat in cuprinsul legii. Astazi nu mai exista si ne referim la situatiile specifice cand se suprapun alegerile. A fost o discutie pe care am avut-o cu premierul Marcel Ciolacu, am convenit amandoi ca este nevoie de aceasta clarificare. In momentul de fata, observ ca exista mai multe pozitii si o dezangajare de la acest proiect. Ca atare, in momentul in care noi discutam, este clar ca nu exista o sustinere a demersurilor politice in interiorul coalitiei, motiv pentru care vom avea o atitudine pe masura”, a transmis Ciuca.

El a fost intrebat, la Palatul Parlamentului, daca, in contextul racirii relatiilor cu PSD, mai este posibila functionarea coalitiei la guvernare.

Presedintele PNL a mentionat ca discutia despre proiectul legislativ a avut-o cu Marcel Ciolacu, nu cu partidul.

„Eu am discutat cu domnul Marcel Ciolacu, nu cu partidul. Ca atare, intelegere a existat pe acest demers”, a sustinut Nicolae Ciuca.

Intrebat daca mai are incredere in presedintele PSD, liderul PNL a sustinut ca acest aspect este „discutabil”.

Ciuca a completat ca problemele tehnice din cadrul coalitiei vor fi rezolvate „la fel de responsabil” ca pana acum, insa nu vede cum, „in astfel de conditii”, s-ar putea realiza, dupa alegeri, o coalitie cu PSD.

„Tot ce tine de problemele tehnice specifice guvernarii le vom rezolva la fel de responsabil cum am facut-o pana acum. Legat de ce vom face dupa alegeri, eu imi exprim punctul de vedere ca nu vad cum putem sa realizam o coalitie cu Partidul Social Democrat in astfel de conditii”, a transmis el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: