Ciolacu il acuza de minciuna pe Ciuca, sustine ca nu s-a intalnit cu Iohannis pe 3 aprilie: „Sa nu se mai incurce domnul Ciuca in explicatii”

politica

Marcel Ciolacu, premier, alt partid, presedinte, Cotroceni

Premierul PSD Marcel Ciolacu a negat marti seara ca s-a intalnit cu Nicolae Ciuca si Klaus Iohannis pe 3 aprilie si ca ar fi fost de acord cu legea care da posibilitatea presedintelui in functie sa candideze la Parlament.

„Un singur comentariu: Nici domnul Ciuca, nici domnul Iohannis – impreuna sau separat, nu au fost in programul meu pe 3 aprilie! Ca sa nu se mai incurce domnul Ciuca in explicatii…”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit unor surse liberale, in data de 3 aprilie a avut loc o discutie intre liderii celor doua partide din coalitie, Nicolae Ciuca si Marcel Ciolacu, si presedintele Klaus Iohannis, despre proiectul de lege care sa dea posibilitatea presedintelui sa candideze la alegerile parlamentare, ca independent, pe lista unui partid politic iar Marcel Ciolacu a promis atunci sustinerea acestui demers.

Sursele au declarat pentru aktual24.ro ca Nicolae Ciuca a relatat in fata liderilor PNL ca Marcel Ciolacu i-a dat asigurari ca nu va avea nimic impotriva unui proiect de lege legat de posibilitatea ca presedintele tarii sa poata candida la Parlament, ba mai mult ar fi spus ca specialistii PSD au ajuns la concluzia ca nici nu este nevoie de modificarea legilor.

Liderul PNL, Nicolae Ciuca, a fost sunat ulterior de liderul PSD, care i-a transmis ca nu mai sustine proiectul PNL, potrivit sursei citate.

Ciuca a transmis, in acest context, ca nu mai vrea sa participe la sedintele coalitiei decat pe chestiuni organizatorice ce tin de Guvern.

Ulterior, purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, a declarat ca Marcel Ciolacu a dat asigurari ca nu a avut nicio intelegere cu Ciuca.

„Eu, personal, nu stiu despre vreo astfel de intelegere, iar in partid nu a fost anuntat nimic in acest sens. Domnul Ciolacu a negat o asemenea intelegere”, a spus Romascanu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: