Donald Trump, avertizat de serviciile de securitate americane cu privire la „amenintari reale si specifice” de asasinat din partea Iranului

actualitate

servicii de securitate, asasinat, Donald Trump, Iran

„Presedintele Trump a fost informat mai devreme astazi de catre Biroul Directorului Serviciului National de Informatii cu privire la amenintarile reale si specifice din partea Iranului de a-l asasina intr-un efort de destabilizare si de a semana haos in Statele Unite”, a declarat directorul de comunicare al campaniei electorale a lui Trump, Steven Cheung, intr-o declaratie citata de The Times of Israel.

„Oficialii serviciilor de informatii au identificat faptul ca aceste atacuri continue si coordonate s-au intensificat in ultimele cateva luni, iar ofiterii de aplicare a legii din toate agentiile lucreaza pentru a se asigura ca presedintele Trump este protejat si ca alegerile sunt lipsite de interferente”, a adaugat el.

Echipa lui Trump nu a detaliat afirmatiile, care vin in contextul in care creste presiunea internationala asupra Iranului pentru a reduce tensiunile in crestere din Liban, unde Israelul a desfasurat o campanie de bombardamente impotriva siturilor apartinand gruparii libaneze Hezbollah, sustinuta de Teheran.

Iranul a respins acuzatiile ca incearca sa il ucida pe Trump la inceputul verii, la scurt timp dupa ce un barbat inarmat a deschis focul la un miting din Pennsylvania, omorand o persoana si ranindu-l pe candidatul la presedintie.

La cateva zile dupa tentativa de asasinat din 13 iulie, presa americana a raportat ca autoritatile au primit informatii cu privire la un presupus complot iranian impotriva republicanului, ceea ce a determinat sporirea protectiei acestuia. Iranul a respins acuzatiile „rauvoitoare”.

„Daca il „asasineaza” pe presedintele Trump, ceea ce este intotdeauna o posibilitate, sper ca America sa nimiceasca Iranul, sa-l stearga de pe fata Pamantului – Daca acest lucru nu se intampla, liderii americani vor fi considerati lasi „fara curaj”!” a scris Trump pe platforma sa de social media, Truth Social, la acea vreme.

La inceputul acestei luni, autoritatile americane au declarat ca atacatorii cibernetici iranieni au oferit materiale „furate, nepublice” din campania lui Trump personalului rivalului sau de atunci de la Casa Alba, Joe Biden.

„Actorii straini isi intensifica activitatile de influentare a alegerilor” pe masura ce se apropie ziua alegerilor din noiembrie, se arata in declaratia SUA, care indica Rusia, Iranul si China ca «incercand, intr-o anumita masura, sa exacerbeze diviziunile din societatea americana in propriul lor interes».

Agentiile americane au afirmat ca atacatorii cibernetici iranieni au incercat, de asemenea, sa impartaseasca informatiile furate de la campania lui Trump cu organizatii media din SUA. Ele nu au numit aceste institutii. Iranul a negat vehement aceste acuzatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: