„Nu sunteti diferiti de nazisti”. Ministrul polonez de Externe l-a contrat dur pe ambasadorul Rusiei la ONU

externe

Polonia, rachete rusesti, doborate, Ucraina

Rusia comite genocid prin rapirea copiilor in teritoriile ucrainene ocupate temporar, a declarat ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, comparand rusii cu nazistii din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, relateaza Glavcom.

Ministrul polonez de Externe s-a adresat ambasadorului Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, si a infirmat mai multe declaratii false ale diplomatilor rusi care au fost facute anterior. De exemplu, rusii au sustinut ca nu bombardeaza obiecte civile pe teritoriul Ucrainei.

„Aceasta este a doua minciuna”, a spus Sikorsky. El a vorbit despre recenta sa calatorie la Lviv, unde o racheta rusa a lovit o cladire rezidentiala, ucigand copii.

Diplomatul polonez a mai declarat ca rusii rapesc copii ucraineni si ii transporta in Rusia.

„Li se spala creierul acolo pentru a-i priva de amintirile si identitatea nationala”, a remarcat Sikorsky.

Reprezentantul Poloniei a reamintit ca ONU recunoaste aceste actiuni drept crima de razboi, iar Curtea Penala Internationala a emis un mandat de arestare pentru Vladimir Putin in octombrie 2022.

„Cu ce este diferit ceea ce faci cu copiii ucraineni rapiti de ceea ce au facut nazistii germani cu copiii tai si ai nostri?”, l-a intrebat ministrul Nebenzia, subliniind ca „rapirea copiilor in alte tari echivaleaza cu genocid, dupa cum a confirmat recent Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: