Razboi deschis intre PNL si PSD: „Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbtia de fonduri europene”, acuza europarlamentarul Siegfried Muresan

politica

Siegfried Muresan, acuzatii, Marcel Ciolacu, blocare, absorbtie, fonduri europene

Dupa disputa inceputa ieri intre Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca, se pare ca intre PSD si PNL razboiul a devenit fatis. Intr-o postare pe pagina personala de Facebook, europarlamentarul liberal Siegfried Muresan ii aduce acuzatii grave premierului Ciolacu.

„Prim-ministrul Marcel Ciolacu a blocat absorbtia de fonduri europene Guvernul condus de prim-ministrul Marcel Ciolacu nu a reusit sa atraga niciun euro din fondurile structurale si de coeziune care sunt alocate Romaniei din exercitiul financiar european 2021 – 2027.”
Muresan aminteste ca, desi ne aflam la jumatatea exercitiului, singurii bani pe care i-a incasat tara noastra sunt reprezentati de prefinantare: adica acele sume modice pe care Romania le primeste automat in cont la inceputul fiecarui an fara ca guvernul sa trebuiasca sa faca ceva.

„Blocajul absorbtiei este strict o problema de vointa politica, nu de capacitate institutionala. Romania a demonstrat in ultimii ani ca are capacitatea de a absorbi fonduri europene in ritm rapid. In 2022 si 2023, in timpul guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciuca, Romania a absorbit sume record din fondurile europene alocate tarii noastre in exercitiul financiar anterior.

In 2022, am avut o absorbtie de 5,9 miliarde de euro, iar in 2023 a fost de 6 miliarde de euro. Prim-ministrul Marcel Ciolacu trebuie sa ne spuna de ce a blocat absorbtia fondurilor europene acum, cand Romania ajunsese la o capacitate record de absorbtie”, mai scrie Siegfried Muresan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: