Perchezitii DNA la „Magiunica”, un important dezvoltator imobiliar din Capitala. A ridicat mii de locuinte in Sectorul 6

news

Procurorii DNA efectueaza, miercuri dimineata, opt perchezitii in Capitala intr-un dosar de evaziune fiscala cu peste 20 de milioane de lei prejudiciu. Vizat este un cunoscut dezvoltator imobiliar, Ion Cornel Petrut, supranumit „Magiunica”.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni economice, in perioada 2019-2020.

In cursul zilei de 25 septembrie 2024, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 8 locatii situate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Ilfov, Constanta si Prahova, reprezentand domiciliile unor persoane fizice”, a transmis DNA, oficial.

Cornel Petrut Ion dezvolta mii de locuinte in Sectorul 6 al Capitalei si urma sa deschida un hotel sub brandul Mercure la sfarsitul anului 2023, au anuntat intr-un comunicat de presa reprezentantii grupului hotelier Accor.

Conform Confidas, Cornel Petrut Ion este actionar in 14 companii aflate in functiune, la care se mai adauga inca patru companii in care a fost actionar, dar au fost radiate.

Una dintre companiile la care Ion este actionar este firma Exigent Development, firma care dezvolta proiectul de locuinte Plaza Residence din Militari, care a ajuns la afaceri de peste 200 milioane lei in 2021, scrie ZF.

Exigent Development este detinuta, conform datelor de pe platforma de analiza a companiilor Confidas, de trei actionari: Cornel Petrut Ion, Daniel Niculae si Francisca Elena Niculae, fiecare avand parti egale din companie. Exigent Development este compania care dezvolta ansamblul de locuinte Plaza Residence, potrivit datelor de pe site-ul proiectului. Plaza Residence, din apropierea mallului Plaza din Bucuresti, este inca unul dintre proiectele in care investitor este Petre Niculae, un „mogul” imobiliar care a ridicat mii de apartamente in Capitala, in special in zona de vest.

De numele lui Ion se leaga si firma Ilcor AutoEco, care in perioada 2010-2015 a avut un contract cu Primaria Sectorului 6, oferind servicii la suprapret pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar in sector.​​

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: