Trump cere „ca producatorii auto germani sa devina americani”. In caz contrar, a amenintat ca va impune tarife mari de import

externe

Donald Trump, acceptare, candidatura, republicani, presedinte al tuturor, atentat, Kim Jong Un

Daca va fi reales presedinte al SUA, Donald Trump doreste sa atraga si producatorii germani de masini in SUA cu promisiuni fiscale. Daca nu produc in tara, el ameninta cu tarife mari de import, relateaza Tagesschau.

Daca va castiga alegerile, candidatul republican la presedintie Donald Trump vrea sa convinga companiile germane si alte companii sa se mute in SUA. „Companiile germane de masini ae trebui sa devina companii de masini americane”, a spus el la un eveniment de campanie in statul aprig contestat Georgia. „Vreau ca ei sa-si construiasca fabricile aici”, a mai spus el.

In zonele economice speciale, de exemplu, corporatiile urmeaza sa primeasca „cele mai mici taxe, cele mai mici costuri cu energie, cea mai mica povara de reglementare si acces gratuit la cea mai buna si mai mare piata din lume”, a continuat el.

Acest lucru se face cu conditia ca acestia sa produca in SUA si sa angajeze americani. In cazul in care companiile decid sa nu faca acest lucru, Trump vrea sa introduca taxe mari de import.

Unii producatori germani de automobile produc de zeci de ani in SUA: BMW in Carolina de Sud, Mercedes in Alabama si VW in Tennessee. Republicanul amenintase deja cu tarifele de import.

De asemenea, Trump a repetat afirmatia falsa ca Germania a revenit la construirea de centrale electrice pe carbune dupa o eliminare treptata a combustibililor fosili.

„Germania a incercat, dar apoi au inlocuit-o pe Angela cu altcineva, iar acea alta persoana acum construieste o centrala electrica pe carbune in Germania in fiecare saptamana”, a spus Trump, referindu-se la fostul cancelar Angela Merkel si la succesorul ei Olaf Scholz.

Trump a indicat Germania ca pe un exemplu negativ al unei politici practicate si de adversarul sau democrat, Kamala Harris. Datorita politicilor de clima si mediu pentru a reduce incalzirea globala, companiile „fug” din SUA, a spus Trump.

Ministrul de Externe al Germaniei a contrat aceasta afirmatie pe Platforma X si a scris: „Fie ca va place sau nu: sistemul energetic german este complet functional, cu peste 50% energie regenerabila. Centralele pe carbune si nucleare sunt inchise in loc sa fie construite. Cel mai tarziu in 2038, carbunele va fi scos din retea”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: