Nicusor Dan ii cere PSD-istului Baluta de la Sectorul 4 sa respecte legea in privinta consolidarii planseului din Piata Unirii

politica

Nicusor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicusor Dan, a transmis miercuri, referitor la situatia planseului Unirii, ca va elibera autorizatia de construire dupa ce Primaria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, intocmai cum prevede legea. Edilul arata ca, din toate expertizele tehnice analizate rezulta clar nevoia de consolidare a planseului, insa niciunul dintre documente nu justifica eliberarea in regim de urgenta a autorizatie.

”Voi elibera autorizatia de construire dupa ce Primaria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, intocmai cum prevede legea. Am dat termen pana vineri 27 Septembrie a.c. functionarilor din primarie sa faca o verificare a avizelor depuse pana la aceasta ora”, precizeaza Nicusor Dan, citat de news.ro.

El afirma ca exista periodic discutii tehnice intre reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti si cei ai Primariei Sectorului 4, in care ambele parti au aratat deschidere pentru obtinerea tuturor documentelor impuse de lege si absolut necesare pentru un astfel de proiect de amploare care va afecta sever traficul rutier din centrul orasului pentru cel putin 2 ani.

”Din toate expertizele tehnice analizate rezulta clar nevoia de consolidare a planseului, insa niciunul dintre documente nu justifica eliberarea in regim de urgenta a autorizatiei”, subliniaza primarul Capitalei.

Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta cu privire la planseul Unirii.

Primaria Sectorului 4 preciza ca degradarile acestuia s-au accentuat semnificativ si pot duce la cedarea sub trafic a unor elemente de structura. Lucrarile de refacere a planseului pot incepe dupa ce Primaria Capitalei va elibera autorizatia de construire.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, a declarat saptamana trecuta despre planseul de la Piata Unirii ca aceasta structura sta sa se prabuseasca, este o realitate si nu ne putem permite, niciunul dintre noi, sub nici o forma o tragedie aici. El a anuntat ca a trimis catre Primaria Capitalei toate documentele si asteapta semnatura primarului Nicusor Dan pentru inceperea lucrarilor in zona.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: