Mai multe plangeri penale au fost depuse impotriva Dianei Sosoaca. Sefa partidului SOS, acuzata ca ar cere pana la 50.000 de euro pentru un loc pe listele la parlamentare

politica

Diana Sosoaca, acuzatii, 50.000 de euro, loc pe liste, partidul AUR

Partidul S.O.S. Romania este in centrul unui scandal major, iar protagonista este chiar Diana Sosoaca. Aceasta, alaturi de colegul sau Luis Lazarus, se confrunta cu acuzatii grave de coruptie, delapidare si spalare de bani, scrie cotidianul Gandul

Mai multi fosti colegi de partid au depus plangeri penale la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in care se arata neregulile din gestiunea financiara a formatiunii politice.

Fosti lideri ai filialelor partidului, printre care Amalia Bellantoni si Ingrid Alexandrescu, au strans dovezi si au sesizat autoritatile. Alexandrescu, avocat de profesie si fost presedinte al filialei Arges, sustine ca S.O.S. functioneaza ilegal de cativa ani.

„Eu am fost cea care am descoperit ilegalitatea partidului si modul in care acesta isi desfasura activitatea, condus de Diana Iovanovici Sosoaca,” afirma Alexandrescu. Ea acuza faptul ca Diana Sosoaca este singura care controleaza toate aspectele partidului, functionand practic ca o autoritate unica: „Ea este in tot si in toate, este partidul ei.”

In plus, Alexandrescu a semnalat nereguli grave legate de finantele partidului si lipsa unor acte esentiale, precum cele privind conducerea si sediul partidului. Aceste modificari, necesare pentru legalitatea activitatilor partidului, nu au fost depuse la timp la Tribunalul Bucuresti, creand premisele unor acuzatii de coruptie si frauda.

„Am constatat o oarecare ingaduinta din partea AEP fata de Diana Sosoaca, deoarece aceasta nu s-a supus nici macar controalelor de la AEP,” a adaugat Alexandrescu. Mai mult, se fac acuzatii de mita electorala, un exemplu fiind dezvaluirile despre un presedinte de filiala caruia i s-ar fi cerut 50.000 de euro pentru a participa la alegerile parlamentare.

„Veti vedea ca se cer bani pana la 50.000 de euro,” sustine Alexandrescu, referindu-se la sumele vehiculate in interiorul partidului pentru accesul pe listele electorale. Pe langa acuzatiile de coruptie, un alt aspect socant vizeaza donatiile facute in scopuri caritabile, inclusiv pentru victimele de la Crevedia. Aceste donatii ar fi fost deturnate in contul partidului, conform declaratiilor fostei presedinte a filialei Calarasi, Amalia Bellantoni.

„Multi vicepresedinti si presedintii de organizatii din diaspora spun ca ar fi fost insusite si din actele de caritate,” a declarat Alexandrescu. Intr-o interventie telefonica in cadrul unui interviu pentru Gandul Exclusiv, Bellantoni a exprimat si ea dezamagirea profunda fata de actiunile Dianei Sosoaca, pe care o descrie drept o persoana care si-a urmarit propriul interes si nu binele partidului sau al Romaniei.

„Tot ceea ce a fost depus la DNA sintetizeaza tot ceea ce v-a spus doamna avocat Alexandrescu. Vorbim despre ilegalitatea in care s-a regasit partidul fara cunostinta noastra, a presedintilor de filiale.” Mai multi membri de partid s-au alaturat plangerilor depuse la DNA, iar anchetele in curs ar putea aduce clarificari asupra acuzatiilor si implicatiilor legale ale acestui scandal.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: