SUA trimit in Ucraina si bombe JSOW cu raza lunga de actiune. Biden: „Trimitem un semnal clar. Statele Unite vor oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a castiga acest razboi”

externe

Bombe JSOW

Presedintele american Joe Biden a anuntat ca va convoca in octombrie o reuniune la nivel de conducere a Grupului de contact pentru apararea Ucrainei, in Germania, relateaza Evropeiska Pravda.

Anuntul lui Biden face parte dintr-o declaratie privind cresterea brusca a asistentei de securitate pentru Ucraina, cu ocazia vizitei presedintelui Volodimir Zelenski la Casa Alba.

„Luna viitoare, voi convoca o reuniune la nivel de conducere a Grupului de contact pentru apararea Ucrainei, in Germania, pentru a coordona eforturile a peste 50 de tari care sprijina Ucraina in apararea acesteia impotriva agresiunii ruse”, a spus presedintele SUA.

Biden a anuntat, de asemenea, alocarea a aproape 8 miliarde de dolari pentru arme pentru Ucraina in urmatoarele luni. El a autorizat, de asemenea, furnizarea de bombe aeriene JSOW cu raza lunga de actiune si o baterie suplimentara de sisteme si rachete de aparare antiaeriana Patriot catre Ucraina.

In plus, a cerut Pentagonului sa extinda programul de instruire pentru pilotii ucraineni de F-16.

„Prin aceste actiuni, trimit un semnal clar: Statele Unite vor oferi Ucrainei sprijinul de care are nevoie pentru a castiga acest razboi”, a spus Biden.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: