Crestere alarmanta a cazurilor de Covid in Anglia, expertii cer masuri mai stricte si vaccinare extinsa

externe

Covid, crestere, Marea Britanie

Numarul cazurilor de Covid este din nou in crestere in Anglia, iar expertii avertizeaza ca sunt necesare masuri urgente pentru a preveni si controla raspandirea virusului, informeaza The Guardian.

Acestia sustin ca exista o „capitulare” in fata virusului, ceea ce ii ingrijoreaza pe imunologi si specialisti in sanatate publica. Ultimele date ale Agentiei de Securitate a Sanatatii din Marea Britanie (UKHSA) arata o crestere a internarilor in spital, ajungand la 3,71 la 100.000 de locuitori in saptamana 16-22 septembrie 2024, fata de 2,56 la 100.000 in saptamana anterioara. De asemenea, procentul persoanelor cu simptome care au fost testate pozitiv pentru Covid a crescut la 11,8% de la 9,1% in saptamana precedenta.

Prof. Danny Altmann de la Imperial College London a descris aceasta atitudine fata de virus drept „capitulare” si a subliniat ca imunitatea populatiei scade, iar vaccinurile anterioare nu ofera o protectie adecvata impotriva noilor variante.

Datele recente privind Covid vin in contextul in care o noua varianta ar putea deveni predominanta in urmatoarele luni. Cunoscuta sub numele de XEC, aceasta a fost detectata initial in Germania in timpul verii, iar cazuri au fost raportate deja in Regatul Unit. Se estimeaza ca XEC a aparut prin combinarea a doua variante Covid, acestea fiind ele insele descendente ale variantei BA.2.86.

Prof. Altmann si alti experti sustin necesitatea unei campanii mai ample de vaccinare si a utilizarii extinse a testelor rapide pentru a preveni raspandirea virusului.
De asemenea, se atrage atentia asupra impactului pe termen lung al Covid, inclusiv riscul de long Covid, care afecteaza aproximativ 400 de milioane de oameni la nivel global si genereaza costuri economice semnificative.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: