Dupa discutii cu Joe Biden si Kamala Harris, care i-au promis sprijin neconditionat, Volodimir Zelenski se va intalni astazi si cu Donald Trump

externe

Donald Trump, intalnire, Trump Tower, Volodimir Zelenski

Fostul presedinte Donald Trump a declarat joi ca se va intalni cu presedintele ucrainean Volodimir Zelensky, pe fondul unor speculatii reinnoite cu privire la starea relatiei lor.

„Dupa cum stiti, presedintele Zelenski a cerut sa se intalneasca cu mine si ma voi intalni cu el maine dimineata, in jurul orei 9:45, in Trump Tower”, a declarat fostul presedinte, citat de The New York Post.

Intalnirea va avea loc la o zi dupa ce Zelenski s-a intalnit atat cu presedintele Biden, cat si cu vicepresedintele Kamala Harris, joi, la Washington – si in timp ce unii dintre liderii republicani l-au criticat pe presedintele ucrainean pentru ca a mers in Pennsylvania, un stat-cheie, cu guvernatorul democrat si surogatul lui Harris, Josh Shapiro, in weekend.

Intr-o conferinta de presa ampla, Trump si-a reiterat promisiunea de campanie ca doreste sa vrea sa „salveze vieti” in Ucraina prin incheierea unui acord de pace pentru a pune capat razboiului de 31 de luni cu Rusia.

„Nu vreau sa va spun cum arata planul meu”, a declarat el reporterilor in Trump Tower ca raspuns la intrebarile despre cum ar arata un potential acord.

Trump, in varsta de 78 de ani, a declarat anterior ca nu vrea sa dezvaluie planul pana cand nu va fi in functie, dar a sustinut ca va pune capat razboiului inainte de a ajunge la Casa Alba, intre alegerile din 5 noiembrie si inaugurarea din 20 ianuarie

Candidatul republican a adoptat un ton sumbru atunci cand a descris atrocitatile comise de Rusia in Ucraina.

„Cand te uiti la acele orase, toate sunt daramate, acele domuri aurii, frumoase, superbe, sunt sfaramate si zac pe o parte pentru a nu mai fi inlocuite niciodata. Nu poti inlocui niciodata asta”, a spus Trump.

„Cand te uiti la mostenirea acestei tari cu adevarat foarte vibrante in atat de multe moduri diferite si vezi cum a fost atat de distrusa, oamenii, atat de multi oameni morti, incat trebuie sa foloseasca soldati, batrani si baieti tineri, pentru ca raman fara soldati.”

Harris, vorbind alaturi de Zelenski cu cateva momente mai devreme, a promis ca va continua sa sprijine Ucraina si l-a acuzat pe Trump ca doreste sa cedeze teren Rusiei intr-o capitulare efectiva a Kievului.

Intrebat daca ar sfatui Ucraina sa cedeze teren Rusiei in cadrul negocierilor, Trump a refuzat sa se angajeze intr-un fel sau altul, ci doar „vom vedea ce se intampla”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: