Alerta epidemiologica in Romania: virusul West Nile a fost confirmat in 26 de judete, s-au inregistrat noua decese

news

West Nile, virus, Romania, alerta epidemiologica, INSP

Institutul National de Sanatate Publica (INSP) a anuntat o situatie alarmanta dupa ce 73 de cazuri de infectie cu virusul West Nile au fost inregistrate in perioada 3 iunie – 26 septembrie 2024.

Din totalul cazurilor, 65 au fost confirmate, iar 8 sunt considerate probabile. Din nefericire, noua dintre pacienti au murit in urma complicatiilor cauzate de infectie.

Infectiile s-au raspandit in 26 de judete, cele mai afectate zone fiind municipiul Bucuresti, cu 9 cazuri raportate, urmat de judetele Suceava (7 cazuri) si Braila si Iasi, fiecare cu cate 6 cazuri. Boala a afectat toate grupele de varsta, insa cea mai mare incidenta s-a inregistrat la persoanele cu varste intre 70-79 de ani (23 de cazuri) si 60-69 de ani (19 cazuri).

INSP face apel la populatie sa ia masuri de preventie, cum ar fi folosirea repelentelor impotriva tantarilor si evitarea zonelor cu apa statatoare, pentru a limita riscul de infectare. Autoritatile locale din zonele afectate sunt in alerta si monitorizeaza constant evolutia cazurilor, recomandand intensificarea actiunilor de dezinsectie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: