Caravana „Nu am facut destul” aduce testari medicale gratuite in judetele Teleorman, Tulcea, Constanta, Bacau si Buzau, intre 28 septembrie – 24 noiembrie

news

caravana, Nu am facut destul, testari gratuite, bolnavi, cancer

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) lanseaza o noua editie a caravanei „Nu am facut destul”, care ofera testari medicale gratuite locuitorilor din judetele Teleorman, Tulcea, Constanta, Bacau si Buzau.

Acest demers vine in sprijinul comunitatilor locale, in special in zonele unde accesul la servicii medicale este limitat, pentru a facilita depistarea timpurie a bolilor oncologice si a altor afectiuni.

Echipele de medici specialisti vor realiza testarile medicale, oferind un pachet complex de investigatii. Acesta include recoltari de sange si urina pentru analize generale, testari PSA (antigen specific prostatic) pentru depistarea problemelor de prostata la barbati, ecografii pentru o evaluare detaliata a diferitelor organe, masurarea glicemiei pentru monitorizarea si prevenirea diabetului, precum si alte teste specifice adaptate nevoilor fiecarui pacient.

Caravana are ca obiectiv principal identificarea precoce a bolilor oncologice, crescand astfel sansele de tratament si supravietuire ale pacientilor. In plus, initiativa are si o importanta componenta educationala, oferind participantilor informatii despre prevenirea, recunoasterea simptomelor si importanta controalelor medicale regulate.

Prin aceasta actiune, FABC isi propune sa promoveze preventia in sanatate si sa faciliteze accesul la consultatii si testari gratuite pentru persoanele care, de obicei, nu au posibilitatea de a ajunge la specialisti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: